waarom zijn jonge baby's/zoogdieren vertederend? &wat gebeurd er in de loop van het leven van ze waardoor dit wegzakt wanneer ze volwassen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

De verhoudingen van het lichaam tot kop, het hoofd & de ogen zijn relatief groot bij jonge zoogdieren, omdat deze relatief het minste in grootte veranderen tijden de groei.

omdat ze hulpbehoefend zijn. Ten minste dat denk ik

Het heeft te maken met de verhoudingen van het lichaam. Een rond lijfje en in verhouding een groot hoofd. Dat roept vertedering op. Automatisch herken je zo ook een jong dier of mens, en weet je dat je er nog niet zoveel van kan verwachten en dat het geen bedreiging is. Je ziet bijvoorbeeld maar zelden dat honden andere pups lelijk bejegenen, ze herkennen dat het nog maar een baby is. In de loop van de tijd veranderen de verhoudingen, waardoor je in een oogopslag kunt inschatten hoe oud en verstandig en eventueel bedreigend de ander is.

Een vertederend uiterlijk heeft bij zuigelingen en sommige dieren een functie: Een zuigeling is, net als somige dieren, weerloos. De vertederende uitstraling vergroot de kans op verzorging en verkleint de kans op verwaarlozing. Wanneer het kind of jonge dier groeit, komen de lichaamsdelen meer in verhouding: Het ene deel groeit minder (bv het hoofd) en het andere deel meer (bv de armen en benen) waardoor alles in proporties komt. Daarmee verliest het de vertederende uitstraling enigszins.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100