Mag je je kind in Nederland de voornaam 'Jezus' geven?

Bij het sluiten van de vraag: Dank voor de antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

De Nederlandse wetgeving met betrekking tot de voornaamgeving is te typeren als een ‘alles mag, behalve’-constructie, dit wil zeggen: alle voornamen zijn toegestaan, maar er zijn twee uitzonderingen. De ambtenaar van de burgerlijke stand mag een voornaam niet accepteren wanneer die ongepast is of wanneer die overeenkomt met een bestaande achternaam als die niet ook als voornaam gebruikelijk is. Met betrekking tot het aantal te geven namen kent de wet geen beperkingen. Een extreem aantal namen zou in het uiterste geval nog geweigerd kunnen worden door de naamgeving als ongepast te kwalificeren. Maar wat is ongepast? De praktijk laat het over aan de betreffende ambtenaar. “Wij weigeren de voornaam Jezus” zegt een ambtenaar van de burgerlijke stand in Rotterdam “Het staat niet in de naamboeken waarin we alle namen die ouders opgegeven, opzoeken. Maar het Portugese Jésu mag wel. Die is gangbaar.” Maar waar ligt dan de grens? “Kijk, als iemand zijn kind 'WC-Bril' wil noemen staan we dat niet toe. De voornaam God mag ook niet. Daar is een rechterlijke uitspraak over. Van Allah hebben we geen voorbeelden. Daar zou ik over na moeten denken.” Het landelijke adviesbureau voor burgerzaken heeft daar wel ervaring mee: “Alla mag, maar zonder h.”

er zijn maar een paar Namen die niet mogen. Hitler Bin laden enzo. Jezus mag is voor de wed niet verboden Toegevoegd op 14-05-2009 00:27:45 http://www.kwestievan.nl/bloggen/mag-ik-mijn-kind-jezus-noemen/

Bronnen:
http://www.katholieknederland.nl/actualite...

Natuurlijk. In spanje zijn duizenden jezus (uitspreken met de jota) en ook maria magdalena en maria dolores (maria der smarten)