waarom doet het voor baby's pijn als hun tanden groeien maar niet als hun haar groeit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Haren hoeven nergens door heen te prikken, de haarzakjes waaruit ze groeien zijn al open naar buiten toe. Als je je huid onder de microscoop bekijkt, zul je zien dat er allemaal gaatjes in zitten. Dit zijn porien. Haarzakjes, waarin de haren gaan groeien, komen uit in zo'n gaatje. Tanden moeten wel echt door je vlees en je huid heen naar buiten en dat doet dus pijn.

Omdat die prille tandjes door het tandvlees naar buiten moeten komen. Dat doet pijn.....

Een tand is groter, in diameter, dan een haar. Derhalve doet het tandvlees zeer als een tand erdoor moet. De hoofdhuid is minder gevoelig en de haar is dunner.

Omdat het tandvlees nog erg zacht is en de tandjes door de huid heen moeten. Haren zijn niet te vergelijken met iets als been. Die glijden gewoon door de poriën van je huid door en hoeven hier niet door te steken.De mond heeft ook nog eens veel zenuwen en is daarmee ook heel gevoelig voor pijn.

Heeft niet zo zeer met het baby zijn te maken alswel dat er in je kaak een heleboel zenuwen zitten die pijn registreren en bij haren en nagels niet.

Er is hierboven al een hoop genoemd. Aanvullende daarop kan ik zeggen dat haar en nagels een afvalproduct zijn in tegenstelling tot tanden/kiezen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100