Hoe zorg ik dat mijn kind weer wat aankomt?

Mijn jongste zoon van 4 jaar oud is een kleine week geleden geopereerd aan zijn keelamandelen. Heeft als gevolg hiervan al die dagen niet gegeten en amper gedronken, was er flink ziek van. Hij begint nu mondjesmaat weer wat te eten en te drinken( vla, roomijs en ranja), maar het weigeren hiervan van de afgelopen dagen heeft gezorgd voor aardig gewichtsverlies. Ik ben al heel blij dat ik nu weer wat bij hem naar binnen krijg, anders zoi ie morgen opgenomen worden in het ziekenhuis om aan een infuus gelegd te worden.
Op het moment dat ie alles weer wil en mag eten, wat kan ik hem dan geven zodat ie z'n gewichtsverlies weer wat inhaalt? Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geef hem dat wat hij lekker vindt. Dwing hem vooral niet te eten, maar spreidt het over de hele dag. Ga samen boodschappen doen en kook wat hij het liefste eet. Je hoeft nu nog niet veel te variëren, het gaat erom dat hij weer leert eten en dat zijn smaak terug komt. Sterkte ermee! Toegevoegd na 5 minuten: Ik zou wel oppassen met te veel snoep en andere zoetigheid. Door heel veel suikers kan hij darmklachten krijgen. Je kunt dan beter stukjes fruit of nootjes geven.

Mijn neefje heeft dit ook gehad. Hij had sowieso al ondergewicht en werd geopereerd aan zijn keelamandelen. Mijn schoonzus heeft hem vooral veel ijsjes gegeven en zodra hij wat beter kon eten mocht hij zoveel snoep eten als hij wilde. Daardoor kwam zijn gewicht wat beter bij. Verder zou ik vette dingen geven (pizza, patat), koolhydraten (pasta's) en tussendoor lekker wat hij wil. Lekker verwennen dat mannetje. Eiwitten zijn ook erg belangrijk. Gezonde dingen kan ook. In witte druiven bijvoorbeeld zitten veel suikers. Van Herbalife is er ook een middel, een shake, die helpt om aan te komen. Zie bron.

Das heel vervelend voor het klaine mannetje. Mogelijk is het een optie om hem wat zachtere voeding te geven. En daarin is pasta of stamppotjes een goede optie. Het is zaak om het kereltje weer een beetje bij te laten komen, en wanneer het genezen is gaat het er net zo snel weer bij aan dan het eraf is gevlogen. Maar om de genezing te stimuleren is het natuurlijk zaak dat hij op krachten blijft. Succes en heel veel beterschap voor het mannetje!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100