Hoe kan je een kind het gemakkelijkst naar zijn kamer sturen als hij blijft zitten waar hij zit?

Mijn zoon kan soms nogal onbeleefd reageren of een woedeaanval krijgen (te maken met zijn ass). Hiervoor stuur ik hem altijd naar zijn kamer. Gisteren hadden we bezoek en wegens zijn gedrag stuurde ik hem naar zijn kamer, hij weigerde (en de papa twijfelde even) en daardoor bleef hij zeker zitten. Ik heb hem dan maar opgepakt en hem in zijn kamer gezet. Nu gaat dit nog op het randje (hij is al 8, bijna 9), maar ik zal niet sterk genoeg blijven om dit te doen. Wat doe je best in zo'n geval? Zijn zin krijgen is wel totaal uitgesloten (ik verwacht dat hij luistert als ik wat zeg).
's avond was het ook een probleem, ik stuurde hem na het eten naar bed (ook weer omwille van zijn gedrag) en hij zei dat ik 's morgens gezegd had om 7 u (dat was zo en dit vroege uur was ook door zijn gedrag). Maar ik zei dat ik van gedacht mocht veranderen als dit nodig was, ik heb hem aan zijn hand kunnen meenemen, met als gevolg dat hij er eens goed in kneep.
Ik zal het er nog eens met zijn psychologe over hebben, maar elke raad is welkom.

Toegevoegd na 41 minuten:
Het is niet de bedoeling dat dit is als straf, het is om tot rust te komen.
De eigenlijke straf voor hem is dat hij niet op computer mag, of dat hij vroeger naar bed moet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Precies, naar de de kamer sturen is volgens mij sowieso niet slim. Behalve dat t een veilig plek moet zijn kan het kind daar ook heerlijk spelen etc. Dus een echte "straf" is het ook niet. Beter een time-out plek maken in de gang bijvoorbeeld. Waar het kind niet kan spelen of afgeleid worden van de reden waarom hij in time-out zit. Leg wel elke x duidelijk en rustig uit waarom het kind in time-out moet. Als t kind zelf van time-out plek afkomt, moet je zonder iets te zeggen (je hebt immers al goed uitgelegd waarom) het kind terug zetten op de time-out plek. Dit kan lang duren tot het lukt. Steeds weer opnieuw doen. Op een gegeven moment begrijpt het kond het.

Meestal weet men precies, met de beste bedoelingen, hoe men andermans kind moet opvoeden. Met een eigen kind is dat moeilijker. Hoewel er heel vaak waardevolle adviezen gegeven worden, lijkt mij toch het beste om te blijven overleggen met de huidige behandelende psycholoog. Mocht u geen resultaten zien, of geen vertrouwen meer hebben in de huidige psycholoog dan is het misschien verstandig een andere psycholoog voor uw kind te vragen. Aangezien sinds twintig jaar iedereen zich psycholoog mag noemen is het aan te raden er op te letten dat u kiest voor een psycholoog NIP. https://dkp.nl/achtergrond/psychologie/mag-iedereen-zich-psycholoog-noemen/ U zou contact op kunnen nemen met een gedragstherapeut die lid is van de Vereniging voor gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCt) en voldoen aan de kwaliteitseisen die de VGCt stelt. http://www.vgct.nl/website/faq/vragen-clinten Toegevoegd na 1 minuut: voldoen = voldoet Toegevoegd na 5 uur: Een autismespectrum stoornis kent vele vormen. Iedereen met een ASS is anders.Vaak reageren kinderen met een ASS sterk op hun omgeving en kunnen veel prikkels niet verdragen. (Het gedrag van uw zoon werd onaangenaam toen er bezoek kwam). Dit lokt weer reacties uit van de andere aanwezige personen. Zo ontstaat er een vicieuze cirkel. Om die cirkel te doorbreken is het belangrijk om uit te zoeken welke therapie het beste is. Als u twijfels heeft of te weinig verbetering ziet, kunt u altijd in overleg met de huidige psycholoog een second opinion aanvragen

Bronnen:
http://www.vgct.nl/website/zoek-een-therap...

Je hebt een goede reden om je kind naar zijn kamer te sturen. Dit is niet uit straf, maar om hem uit een te prikkelende omgeving te halen. Vanwege het autisme kan dit soms nodig zijn. Hoe je hem op een gemakkelijke manier kunt sturen? Het is heel belangrijk dat jij en je man daar een lijn in trekken. De aarzeling die je man toont, kan je kind verwarring geven. Bij een kind met autistisch spectrum is het belangrijk dat je je aan afspraken houdt. Hij zal moeilijk kunnen begrijpen dat de regel van die ochtend anders is dan die 'savonds. Dat vraagt veel voor jou als ouder . Bij elk ander kind kun je gemakkelijk uitleggen dat je van gedachte veranderd bent, maar een autistisch kind heeft daar heel veel problemen mee. Op dit moment krijg je al begeleiding die je helpt bij de opvoeding van dit kind. Deze begeleiding is op de hoogte van de aandoening en het gedrag van je kind. Wanneer je toch twijfels hebt over de psycholoog, zou ik dat ook met hem/haar bespreken. In een gesprek kun je ook uitleggen waarom je twijfelt of jullie nu de goede aanpak voor je kind hebben. Of de gedragsveranderingen ( verbetering/verslechtering) te wijten zijn aan je aanpak, of aan het feit dat je kind ouder wordt, en logisch minder volgzaam.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100