Is het aan te raden om een paar maanden oude baby soms een beetje water te laten drinken naast borstvoeding ?

I.v.m dorst en hydratatie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, zeker als je het vermoeden hebt dat de baby weinig drinkt, of op warme dagen. Kook het water eerst en laat het afkoelen, geef het water niet te koud. Vanaf ongeveer 4 maanden mag de baby ook fruithapjes en vanaf ongeveer 6 maanden mag de baby groentehapjes. Vraag bij twijfel of andere vragenadvies bij het consultatiebureau.

Nee helemaal niet, borstvoeding bevat alles en als je kindje door de warmte wat meer wil drinken krijgt het ook meer water in de voeding en minder voedingsstoffen. Door bij te geven kan de borstvoeding teruglopen en dat is helemaal niet wat je wil!

Ik heb het ooit gevraagd bij K&G hun antwoord was niet noodzakelijk, want moedermelk bevat al op zich veel water. Op heel warme dagen mag je extra water geven als je wil, maar moet niet.

Je kunt zeker je baby van een paar maanden water geven aanvullend op melk. Als je als ouder denkt dat je baby uitdroogt moet je handelen. Probeer wel na te gaan wat de signalen zijn van uitdroging. Kijk eens in dat groeiboekje dat je krijgt van het consultatiebureau. Je kunt dat consultatiebureau ook bellen voor advies. Als de baby ook afgekolfde melk krijgt, kun je daar ook extra water aan toevoegen. Water moet, zoals eerder gezegd, inderdaad gekookt worden. Dat is een goede gewoonte. Enne, bij warm weer, laat de moeder ook goed drinken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100