Hoe kan het dat halfbloedjes vaak een blauwe vlek op kun rug of billetjes hebben?

De meeste halfbloedjes worden geboren met een blauwe vlek op hun rug of billetjes, dit verdwijnt na een paar jaar. Wat is dit?

Toegevoegd na 21 minuten:
Ja ik bedoel donker met blank

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet alleen bij Indo's, bij alle halfbloedjes. Ze noemen dit een mongolenvlek. "Een mongolenvlek is een blauwzwarte, grijsgrauwe of soms donkerbruine goedaardige pigmentvlek met golvende grenzen en een onregelmatige vorm. Het is een onschuldige verkleuring die vaak voorkomt bij Aziatische en negroïde kinderen. Bij blanke kinderen komt het weinig voor. De vlek zit meestal op de stuit en de rug. Hij komt meestal voor bij kinderen met een donkere huidskleur. De vlek ziet er dan extra donker, soms zelfs zwart-blauw uit. Hij kan over het hele lichaam voorkomen. De grootste vlek zit meestal boven de billen. De vlekken verdwijnen vanzelf na 3 tot 5 jaar of vervagen toch aanzienlijk tegen de puberteit. Een mongolenvlek wordt na de geboorte soms onterecht aangezien voor een geboortetrauma"

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mongolenvlek

Dit verschijnsel komt voor bij Indo's (indonisie) daarom worden ze honend "blauwe" genoemd. Of nog erger. Toegevoegd na 56 minuten: Wil nog even een link toevoegen, waarin het e.e.a. wordt verklaard

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Blauw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100