vanaf wanneer kan je een baby helpen om het zelf in slaap vallen te leren?

je weet wel, volgens het rust reinheid en regelmaat-princiepe, dat je dus even laat huilen (5-10 minuten) troosten en weer terugleggen en zo telkens herhalen tot het slapen lukt.

ze is echt moe maar zelf in slaap vallen is nog erg moeilijk, hoe kan ik haar het beste helpen?

cb wil de kleine meid zo al een half uur tot een uur laten huilen en ze is pas 3 weken oud, dus best logisch dat ze dat zelf slapen nog zo moeilijk vind lijkt me, maar ik wil haar wel helpen het te leren.

Toegevoegd na 4 dagen:
vond zelf dit artikel over huiltjes nog op internet, misschien handig voor iemand die later nog eens bij mijn vraag terecht komt...:)

Toegevoegd na 1 week:
moet helaas mijn vraag gaan sluiten aar wil even iedereen bedanken voor hun reacties:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk 2 dingen. Ten eerste en gelijk het belangrijkste: luister naar jou gevoel, met de geboorte van je kindje is ook je moedergevoel ( in normale gevallen ) geboren. En het tweede is, dat geef jezelf al aan, ze is echt al heel moe, dat moet je juist net even voor zijn. Soms gaan kindjes juist drukker worden als ze al erg moe zijn, dit is vaak bij grotere kinderen zo, maar ook soms bij baby's. Vermoeidheid bij baby's is soms heel subtiel op te merken. Wrijven in de oogjes, gapen, oogcontact vermijden en onrustig wapperen met de armpjes kunnen aangeven dat je kindje moe wordt. Dan moet je je kindje eigenlijk al naar bedje brengen. Ik hoop dat je er iets aan hebt, en als je open staat voor de drie r's is het boek: regelmaat geeft rust mss wel een idee. Geniet van je kindje! Toegevoegd na 47 minuten: Sorry, het moet zijn: regelmaat brengt rust van Ria Blom

Echt laten huilen met die minutenmethode deed ik pas met ruim een jaar! Zeker niet met 3 wk, je baby is pas net uit je buik en wil gewoon bij jou in slaap vallen. Niet langer dan een paar minuten laten huilen nu als dat niet zeer noodzakelijk is.

Je zou je dochter evt kunnen inbakeren,ze leert zo zichzelf aan een slaapritme en het geeftje dochter ook rust. Op internet is vast te vinden waar je de pacco kunt kopen. Succes.

Dat kan pas over een week of drie langzamerhand. Nu kun je haar wiegen of zacht schommelen in de wieg of in de kinderwagen en haar dan als ze slaapt in haar bedje leggen?

Voor een baby van pas 3 weken zou ik dat 3-R principe nog niet toepassen. Een baby van die leeftijd slaapt als ze het nodig heeft en huilt als er behoeften zijn. Geef je borstvoeding?

Zou me niks aantrekken van het CB. Ik heb nu mijn tweede, een meisje dit keer, en die is op een paar dagen na ook 3 weken. Ze valt in slaap tijdens het voeden (borst-) maar ook op mijn schouder, bij papa en soms in haar wieg of in de box. Wat ze ook lekker vind is in de auto wegdommelen in de maxi-cosi Maar!!!! ik ga hier niet speciaal voor rijden met de auto, duur zat en slecht voor het milieu ook. En uiteraard slaapt ze ook heerlijk in de wandelwagen wanneer je wandeld maar ook als je hem heen en weer rijd. Wanneer mijn meisje erg onrustig is of gaat huilen neem ik haar bij me en kijk wat haar behoeften zijn om lekker te slapen. Onze kindjes zijn ook nog in de buikkrampjes periode, bij voorkeur in de avond en nacht, en die zijn soms erg hardnekkig. Rug- en buikmassages, fietsen met de beentjes, warmhouden, rondlopen of wat dan ook.... ik doe ze allemaal wanneer ze dat heeft. Met haar broer heb ik het ook zo ongeveer gedaan en die kan prima slapen. Hij wil het alleen niet (net zijn moeder ;-). Suc6 en veel geluk met je kindje!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100