Kunnen we onze dochter als ze 4 maanden oud is het beste als eerste hapje een fruithapje of juist een groentehapje geven?

Ik kan me voorstellen dat als we starten met een fruithapje ze het groentehapje niet lekker vindt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Smaak ontwikkeld zich met de tijd. Begin na borst of -flesvoeding eerst met 1 soort en 1 smaak. Het gaat nog niet om de hoeveelheid en om de voedingswaarde. Het wennen aan andere smaken, texturen en totaal ander voedsel is eerst veel belangrijker. Voor zoete smaken zijn kinderen veel meer te porren dan andere smaken. Dus je hebt meer 'succes' met een zoet fruithapje dan met bijvoorbeeld een prakje wortel. Het maakt eigenlijk niet uit waarmee je eerst begint; het is gewoon een kwestie van proberen en ervaren voor je kindje. En een verkeerde keuze bestaat niet; je 'bederft' de smaak en eetlust er echt niet mee. Toegevoegd na 3 minuten: Kijk anders ook even op onderstaande link voor meer info. En je kunt natuurlijk ook eens op een consult bij het consultatiebureau informeren.

Bronnen:
http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind...

In principe is het met 4 maanden nog nergens voor nodig om bijvoeding te geven. De baby kan nog prima toe met moedermelk. Als je allergieën en astma in de familie hebt, kun je beter wachten tot 6 maanden, en dan beginnen met een groentehap. Veel kinderen met allergische of astmatische aanleg reageren als ze pas 4 maanden zijn niet lekker op fruit.

begin met een fruithapje en schakel dan heel voorzichtig over op een groente hapje

Bronnen:
eigen ervaring met mijn kinderen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100