Wat kan je doen tegen brutaliteit?

Sommige mensen zijn zo brutaal, dat het alleen maar erger wordt als je er iets van zegt, of vraagt of ze wat 'normaler' kunnen doen.

Wat kan je hier tegen doen? Waardoor ze bijvoorbeeld realiseren dat zij fout zitten, of waardoor ze door hebben dat ze niet beleefd bezig zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vaak tot het moment dat ze de verkeerde persoon voor zich hebben staan. Zo heb ik een vriend die altijd ruzie had in de stad totdat hij de verkeerde persoon voor zich had en dat heeft die geweten! Zo zit het natuurlijk ook bij een grote mond of asociaal gedrag. Jammer genoeg zullen er altijd een paar zijn die hier niet van leren.

Ligt ook aan de situatie... wat vind jij brutaal? Sommige mensen kunnen soms aardig asociaal uit de hoek komen. meestal heeft iets zeggen helemaal geen nut. die mensen komen zichzelf ooit wel tegen. Als jij dit soort situaties hebt ligt het er ook aan hoe jij hier mee omgaat.

Waarschijnlijk helemaal niets. Als je er iets van zegt wordt het in veel gevallen alleen maar erger en gaan ze ook nog jou uitschelden. Het zal aan de opvoeding liggen en daar verander jij niks aan. Je zou ze hooguit kunnen vragen of hun ouders ze dit soort gedrag hebben aangeleerd of dat zij zich zouden schamen als ze hem/haar nu bezig zouden zien, maar dat zal ook weinig effect hebben, ben ik bang.

je kunt er miss wat van zeggen dat hij niet aardig ofzo is maa als hij zo brutaal is trek je er toch niks van aan en praat je niet met hem ?

Als iemand in een winkel voor zijn beurt gaat kun je heel vriendelijk, opgewekt, vrolijk en beleefd zeggen: "gaat u maar even voor hoor mevrouw!Wij wachten nog wel even." Als iemand een blikje op straat gooit het oprapen en zeggen "Hee jongen, je verliest iets!" Dan kijk je hem heel trots en overbehulpzaam aan als je achter hem aan komt lopen met zijn weggesmeten blikje en het heel eerlijk weer teruggeeft. Blijf dan blij lachen. Dat onaangenaam verraste gezicht van zo'n jongen is dan erg leuk. Bij dronken of agressieve mensen werkt dit waarschijnlijk niet maar verder zijn er allerlei variaties op dit thema te bedenken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100