wat is de beste manier om katoenen luiers te wassen?

Waarin weken/wassen hoe heet en wasdroger of wasrekje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik legde er meestal een wegwerpdoekje in, dat ving dat de poep op, om de poep makkelijk weg te gooien. Dan gingen ze een nacht in een emmer in de Biotex om te weken. En vervolgens met de witte was, luierwas, maakt niet uit hoe je het noemt. Op 90 graden en met een normaal wasmiddel en flink hoog centrifugeren. Wasdroger had ik niet. Ik denk dat dat wel kan. Bij bij gingen ze gewoon aan de waslijn. Als het even kan buiten, want dan waait de wind ze ook nog wat zachter. Wasverzachter deed ik niet. Maar dat deed ik eigenlijk nergens bij. Je weet maar nooit of die babybillen daar wel tegen kunnen. Wasrekje of waslijn binnen kan natuurlijk ook goed. Ze worden dan misschien wat harder en stijver. Dan deed ik ze even met een vochtig strijkijzer zacht strijken.

mijn moeder deed het altijd met de hand, ik weet niet of jij dat een goede manier vind... :)

wassen op 60 graden, met wasmiddel en een schep vanish, daarna de droogtrommel in, dan wordt de luier zacht en schoon, niet vergeten voor het wassen de inlegluier eruit te halen.

Eerst spoelen met koud water,dan weken in biotex,daarna wassen op 60 graden. Geen wasverzachter toevoegen dan nemen de luiers niet meer voldoende vocht op. Het helpt om in het bakje van de wasverzachter een scheut azijn te doen, dat haalt de hardheid (kalk) uit het water. Drogen aan de waslijn is het beste.

Luiers kunnen gewassen worden op 60 graden. Af en toe op 40° wassen kan geen kwaad, maar altijd is af te raden, omdat het de kans op rode billetjes verhoogt. Bij bacteriële infecties kan wassen op 90° aan te raden zijn. Gebruik waspoeder en geen vloeibaar wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter: dit vermindert de absorptie en kan lijden tot huidirritatie. Azijn is een goed alternatief. Het maakt de luiers zachter. Gebruik geen bleekmiddelen. Luiers moeten niet altijd afzonderlijk gewassen worden. Wanneer je kindje bijv overdag zindelijk is en niet veel luiers gebruikt, kan je de luiers bij andere was steken. Luiers kunnen aan de lucht of in de droogkast gedroogd worden. De zon in je beste bleekmiddel. Drogen aan de lucht maakt de luiers wat stugger, maar niet zo hard als bijv handdoeken. Het blijft zacht genoeg voor de billetjes.

Bronnen:
http://www.luierhoek.be/luierhoek/meer-ove...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100