kan het kwaad voor de borstvoeding als ik op mijn buik slaap?

ik geef borstvoeding en hoorde dat het dragen van strakke kleding kwaad kan voor de aanmaak daarvan (hoeveelheid en of snelheid van aanmaak) omdat het je borsten af zou knellen, maar kan het dan ook kwaad als ik op mijn buik slaap?
zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat het verschil is tussen buikslapen en knellende bh's of kleding dat die laatste je borst echt afknellen. Als je op je buik slaapt is er aan de zijkant altijd nog wat ruimte. Verder wordt een groot deel van de borstvoeding aangemaakt TERWIJL je het geeft, daarom is de gouden tip voor borstvoeding geven: zet een glas water voor jezelf neer terwijl je het doet en drinkt dat leeg (ik kreeg er ook altijd dorst van, wat mij betreft een bewijs dat er vocht aan mijn lichaam werd onttrokken) Kwaad kan het dus niet volgens mij, MAAR (als ook borstvoedinggever EN buikslaper), ik lag toch minder lekker op die soms enorm gezwollen en veel gevoeligere "balonnen" die 3 maten groter waren dan ik gewend was. Dus ik ben noodzakelijkerwijs overgestapt op "zij-slapen".

Totaal niet. Geen probleem. Ik heb 28 maanden (twee kinderen) gevoed en altijd op mijn buik geslapen. Veel succes en plezier!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100