waarom is het beter om je baby pap van een lepel te geven?

Er word gezegd dat dit beter is voor de ontwikkeling van de mond, maar de baby krijgt toch ook al fruit en groente van een lepel? Is dan ook pap van de lepel nog beter?

Toegevoegd na 33 minuten:
het gaat om een baby van 8 maanden die als ontbijt fijne granen door zijn opvolgmelk krijgt. alleen is het volgens het consultatiebureau beter om dit van een lepel te geven maar ik vraag me dus af waarom. Ze vertelden er ook bij dat het voor het gemak ook uit de fles kan met een groter gemaakt gaatje dan normaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja het is zeker beter met een lepel! Voor de spraakontwikkeling is dit heel belangrijk. Het is belangrijk om af te wisselen. Zo ontwikkelen de mondspieren zich die nodig zijn bij het spreken.

Ik zou me er niet echt zorgen om maken. Ik heb alledrie mijn kinderen pap uit een fles gegeven. Van te lang drinken uit een zuigfles (met zo'n speen) kan je kind zuigfles caries krijgen, daarom raden ze een lepel aan. Geen suiker door de pap doen he? ;-) kinderen lustten alleen suiker omdat ze dat van jongsaf aan van hun ouders kregen, terwijl het helemaal niet nodig is!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100