hoe oud is het oudste mens ter wereld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Besse Cooper, 114 jaar en 230 dagen http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_oldest_people_in_the_world Toegevoegd na 1 minuut: Oudste mens die ooit geleefd gheeft waarvan de leeftijd bevestigd is: Jeanne Calment (21 February 1875 - 4 Augustus 1997): 122 jaar, 164 dagen

Grappig dat je er van uit gaat dat het een vrouw is. En het blijkt ook een vrouw te zijn. Nieuwe oudste mens ter wereld [vrijdag 11 maart 2011 ] Ze is geboren op 26 augustus 1896. Besse Cooper uit de Verenigde Staten is dus al 114 jaar en 5 maanden oud. Daarmee haalt ze een plekje in het wereldrecordboek; als oudste mens ter wereld. Daarmee is het niet uitgesloten dat er misschien ergens ter wereld nog iemand kan wonen die nog ouder is, maar dat is dan niet officieel.

Bronnen:
http://static.nos.nl/jeugdjournaal/artikel...

Sakhan Dosova wordt deze week 130 jaar. Met het behalen van deze leeftijd is zij de oudste persoon ter wereld. Al zestien jaar is er niemand meer geweest die zo oud werd. - Door Marlieke Lindhout Sakhan werd geboren op 27 maart 1879. Het is een raadsel hoe het kan dat de 130-jarige dame het zolang volhoudt. Ze heeft nog nooit een bezoekje aan de dokter gebracht. Als ze last heeft van een kwaaltje, lost ze het niet op met medicijnen, maar wacht ze gewoon tot het weer weg is. In haar leven kreeg Sakhan tien kinderen. Maar drie van hen leven nog.

Bronnen:
http://www.sevendays.nl/artikel/179318

Met(h)usalem of Mat(h)usalem, ook wel aangeduid als Methusalach of Metuselach zou volgens de (Hebreeuwse) Bijbel 969 jaar oud zijn geworden en daarmee de oudste persoon aller tijden zijn. In dit boek wordt hij beschouwd als een van de aartsvaders.

Bronnen:
wikipedia/ bijbel

Ongeveer 4,6 miljoen jaar,helaas kunnen we het niet meer aan hem/haar vragen, aangezien er alleen nog een paar fossiele botten over zijn. Wel is bekend,dat hij/zij in wat nu Ethiopië is woonde

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100