Kan je een klacht indienen over de woongroep van je dochter?

mijn dochter zit op een woongroep, nu mag de eigenaar daarvan ons niet, en we merken dat ze steeds meer dingen gaan verzinnen om ons te "pakken". Nu weten we dat heel de jeugdzorg ed allemaal zo in elkaar zit dat ze elkaar van werk blijven voorzien, dus het is een lastig ding als ouder zijnde sta je macheloos.t

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Elke zorginstelling hoort een klachtenregeling te hebben. Klagen werkt het beste, als je klacht concreet en specifiek is. Dingen opschrijven als 'de eigenaar daarvan ons niet, en we merken dat ze steeds meer dingen gaan verzinnen om ons te "pakken"', werken zelden of nooit. Maak het concreet. Wat is er gebeurd, waar heb je last van.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/k...

U zou een klacht in kunnen dienen. Zelf ben ik er ook van overtuigd dat er sprake is van vriendjespolitiek in dit soort instanties, maar als er voldoende concreet bewijs is, zou het moeten lukken. Denk hierbij aan specifieke incidenten die zich voor hebben gedaan met u of uw dochter. Zoals tinus1969 al zei, zullen ze hoogstwaarschijnlijk niet veel kunnen beginnen met 'ze verzinnen dingen om ons te "pakken"'. Dat is erg algemeen en ik verwacht dat ze zich daar wel uit weten te praten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100