Duizelig tijdens bloedprikken, waardoor?

Hii,
Ik moest vandaag bloedprikken in het ziekenhuis, alweer. Voor pfeiffer en ander dingen. Ik ben pasgeleden al eerder onderzocht voor pfeiffer. Normaal doet bloedprikken geen pijn bij mij. Ze prikken dan in het midden van mijn elleboog holte. Nu prikte ze aan de zijkant en dit deed verschrikkelijk pijn. Ik weet niet of het daardoor kwam, maar na 3 buisjes ( met pijn ) werd ik heel erg duizelig. Er kwam op het begin ook bijna geen bloed uit. Daarna wel. Ik moest in totaal 7 buisjes, en werd steeds duizeliger. Volgens mijn moeder werd ik bleek en werden mijn lippen steeds witter. Ik moest daarna even gaan liggen.

Iemand enig idee waarom ik zo duizelig werd?


Alvast bedankt

Ps. Ik ben nu 13.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij komt dat omdat ze dan niet helemaal goed prikken. Het hoort geen pijn te doen. Ja,misschien een beetje,maar niet erg. Ik heb ook zoiets mee gemaakt,er moesten bij mij ook ongeveer zoveel buisjes bloed afgenomen worden en ik was al heel zenuwachtig. De naald zat er al in en er kwam niks uit en toen namen ze m'n andere arm,dus moest er weer geprikt worden,ik maakte de laborant zelfs nerveus(en die zijn wel wat gewend)en toen deed het echt veel pijn. Ik zag sterretjes,ik werd misselijk en ging bijna onderuit omdat ik zo duizelig werd. Ze gaven me toen wat te drinken en ik mocht gaan liggen voor ze verder gingen. M'n arm was ook een beetje blauw naderhand. Zulke dingen hoor je wel vaker,maar meestal valt het mee. Bij mij is er regelmatig bloed afgenomen omdat ik steeds gecontroleerd moet worden op tekorten en het is maar 1x zo gegaan. Gelukkig:)

Net zoals je zelf al denkt: van de pijn. Kan gebeuren. Of misschien had je te weinig gegeten van te voren. Het hoeft niet te betekenen dat je volgende keer weer duizelig wordt

Het klinkt alsof je aan het flauw vallen was. Dit kan van een combinatie factoren: pijn, niet hebben gegeten, je huidige ziektegevoel bij elkaar. Een zogenaamde vasovagale reactie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100