Mijn zoontje is afgelopen dinsdagavond gestoken door een wesp bij zijn neus. Ipv dat de zwelling minder wordt, wordt deze meer. Klopt dit?

Angel met gifzakje zijn verwijderd en het gif is weggezogen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je een angel hebt verwijderd was het geen wesp maar een bij. Het kan zijn dat de zwelling zich later na de steek nog wat uitbreidt, waardoor het oppervlak groter wordt. Hoewel binnen enkele uren echt gevaar van een hyperallergie of erger, een shock wel geweken is kan een nareactie toch wel vervelend zijn. Ik maak me over het algemeen niet zo zenuwachtig over de buitenkant maar vooral een insectensteek in het gelaat kan ook een inwendige zwelling van de luchtwegen geven. Neem voor de zekerheid contact met je huisarts op. Wellicht krijgt je zoontje iets tegen die allergische reactie.

Zoals Keesvi al zei zou ik je ook aanraden om even een arts te bezoeken. In afwachting daarvan zou je alvast zelf iets kunnen doen, door honing te gebruiken. Zowel inwendig als uitwendig is honing ontstekingsremmend. Dus smeer wat honing op de plek en doe ook wat honing over zijn eten. Of honing in de thee. Bij voorkeur de thee wat laten afkoelen tot drinktemperatuur en daarna pas de honing er indoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100