Bestaan er paarse huisplanten?

Ik vind wel boeken voor tuinplanten op kleur maar niet voor binnenplanten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb er 1 in de vensterbank staan. Tradescantia Zebrina, paars blad met groenige streepjes. Makkelijke lage kamerplant, kan ook in de tuin als bodembedekker. Je hebt maar een klein plantje nodig, je maakt zo stekjes en hebt in notime veel plant.

Er zijn kamerplanten met paars blad zoals de Oxalis Triangularis (foto), bijnaam de paarse vlinderplant of geluksklaver. De Campanula is een paars bloeiende kamerplant met groen blad.

Bronnen:
https://www.eigenhuisentuin.nl/tuin/bloeme...
https://nl.depositphotos.com/22140219/stoc...

De gynura of fluweelplant is prachtig paars en niet moeilijk te verzorgen.

Ja zeker! Zoals Rieneke al zei is de fluweelplant heel mooi en makkelijk, die heb ik ook staan. Verder heb ik meerdere soorten van de Cordylines staan. Die heb je in heel veel soorten en kleuren. Is ook een heel stevige plant die niet moeilijk te verzorgen is. Pas met deze wel op dat je niet té veel water geeft, zeker winters. Ze krijgen snel wortelrot als ze te nat staan. Hieronder on meer paarse planten:

Bronnen:
https://roomed.nl/al-genoeg-groen-huis-ga-...
https://www.kamerhelden.nl/kamerplanten-me...
https://www.123planten.nl/catalogsearch/re...

Er zijn ook veel kamerplanten die niet helemaal paars zijn, maar wel paarse tinten op het blad hebben. Voorbeeld hiervan is de Maranta. Een kamerplant met een paarse gloed op de bladeren is de Philodendron Scandens Micans. Beide voorbeelden zijn leuk voor op tafel en kunnen uitgroeien tot een grote hangplant!

Bronnen:
https://mijnplant.info/kamerplanten/marant...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100