Is de autoloze zondag (vandaag) verplicht (en kun je een boete krijgen als je toch rijdt) of meer vanwege bewustwording van het milieu?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee niet verplicht,het gaat om het bewust worden van t milieu.als je voor noodgevallen weg moet mag je wel rijden anders gewoon lekker de fiets pakken als je eruit moet.

Nee dat is niet verplicht volgens mij

Hier in de omgeving (utrechtse heuvelrug) worden diverse wegen gewoon de hele dag afgesloten. Het is dus geeneens de vraag of je al dan niet daar een boete zou krijgen als je toch rijdt, je kunt er gewoon niet door. Maar het is geen landelijk verplichte autovrije dag als je dat bedoelt.

ja dat is verplicht je mag niet in de binnensteden rijden die er aan mee doen alleen de hulpdiensten mogen wel rijden in geval van nood

In mijn woonplaats is het maar zeer gedeeltelijk autovrij: enkele straten in kinderrijke buurten zijn met hekken afgezet. Daar kun je met de auto onmogelijk langs, dus moet je even omrijden. Die straten worden vandaag gebruikt om spelletjes te spelen, en er staan springkussens en dergelijke. De autovrije dag staat al enkele jaren symbool voor duurzame mobiliteit en een gezonde, veilige en klimaatvriendelijke leefomgeving. Het verkeer levert namelijk de grootste bijdrage aan de uitstoot van fijnstof (PM), stikstofoxide (NOx) en koolstofdioxide in stedelijke gebieden.

Bronnen:
http://www.weekvandevooruitgang.nl/program...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100