Is het plastic om de reclamefolders en tijdschriften niet vreselijk slecht voor het milieu?

En zo ja, waarom doen ze het er dan om?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze verpakken het machinaal om te voorkomen dat de bezorgers eerst nog 3 uur lang folders in elkaar lopen te vouwen. Is op deze mannier gewoon een stuk goedkoper. Verder, plastic hoeft niet slecht voor het milieu te zijn. Verzamel plastic apart van het restafval. Als de gemeente waarin je woont aan het 'Plastic Heroes' initiatief meedoet draag je zelf al met deze kleine dingetjes bij aan een betere wereld

Bronnen:
http://www.plasticheroes.nl/

Ik denk 't wel, maarja, iedereen wil het droog en gebundeld hebben. In auto's rijden is ook slecht, maar dat doen we ook.

Er zijn tegenwoordig toch milieuvriendelijke plastics die afbreekbaar zijn.Deze worden steeds vaker gebruikt.Ook als plastic tassen bij de kruidenier.

Ik weet niet of jij ooit folders hebt bezorgd? Ik heb dat een tijdje gedaan en eerst kreeg ik van elk reclamefolder een stapel van 300 stuks. Vervolgens moest ik 10 stapels van verschillende reclamefolders sorteren naar 300 stapeltjes van verschillende folders, om ze vervolgens te bezorgen. Nu dat gefabriceerd is, wordt het transport veel makkelijker en sneller en scheelt het uiteindelijk veel geld. En het zal wel slecht voor het milieu zijn, maar ik denk niet dat het de hoofdverantwoordelijke is voor het broeikaseffect. Dus laten we ons liever druk maken over benzine-slurpende auto's en dergelijke. Oh, en als je er echt mee zit moet je een Nee-Nee-sticker op je brievenbus plakken. Dan kun je met een gerust hart slapen.

Dat heeft een hele makkelijke reden... De folders werden vroeger ingestoken in elkaar... Maar dat was niet fijn voor sommigen, omdat de omslag al open ligt meteen, dus daar wordt dan meer en beter in gelezen... En een ander detail speelt mee, met het insteken komen er fouten, sommige folders worden niet ingestoken en soms worden folders voor het insteken al in de vuilnisbak gegooid... Winst voor de verspreider, niet insteken, niet wegbrengen enz enz... Dus nu worden ze door de distributeur gesealed, goedkoper, de tussen verspreiders verdienen weer minder, want insteken hoeft niet meer, dus netto meer winst en meer kwaliteit... Simpel en begrijpelijk dus... En de prijs van dat plastic en het extra afval ten spijt, levert het dus toch voordeel op, anders deed men dat niet zo...

Sinds een maand wordt hier het plastic apart ingezameld. In een middelgrote gemeente in midden Limburg was er bij de eerste ophaalronde zo'n 12.000 kilo plastic opgehaald. Dat zegt wel iets over de massaproductie ervan. De (plastic) vuilniszakken hiervoor zijn gratis verkrijgbaar in de supermarkten. Ha ha.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100