Is broeikaseffect door teveel aan mensen in de wereld?

Is het ontstaan van broeikaseffect schuld door teveel aan mensen op aarde? Of zelfs met weinig mensen is er broeikaseffect als je bekijkt wat we allemaal hebben uitgevonden en geactiveerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, allicht. Met een miljoen mensen zou je geen broeikaseffect hebben. Met 7 miljard wel. De grote wereldbevolking is juist het probleem. Dat geldt ook voor het uitsterven van dieren doordat wij steeds meer ruimte opeisen.

Het heeft zeker bijgedragen. Niet alleen stijgt het gebruik van fossiele brandstoffen bij groei van de bevolking maar belangrijker nog is het feit dat door de bevolkingsgroei steeds meer landbouwgrond nodig is. Daarvoor is veel tropisch regenwoud gekapt en juist de uitbundige plantengroei daarin nam veel kooldioxide uit de lucht op.

Broeikaseffect door te veel mensen? Wat is "te veel". Wie bepaalt dat? Bovendien is deze theorie buitengewoon omstreden. De media willen ons dat laten geloven. Maar er zijn massa's serieuze geleerden die grote vraagtekens zetten bij deze door de media erin gestampte theorie. Dus niet alle geloven wat je dagelijks in de kranten leest. Zeker niet als het uit de koker van bepaalde milieu organisaties komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100