Waarom is sommig toiletpapier bedrukt. Mag dat?

Dit is toch slecht voor het milieu. Inkt gaat, zonder dat het nodig is ,ook met blank papier kunnen we onze billen afvegen,het riool in.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan zeker maar bedrukking is een van de marketingargumenten het product aan te schaffen. Die behoefte wordt gecreert met als doen een markt te scheppen en geld te verdienen. Dan zou je zeggen dat dat ook kan zonder bedrukking en dat klopt maar het volgende voorbeeld zal wat verduidelijken. Gewoon papier kostprijd 30 cent winst 15 cent verkoopprijs 45 cent. Tot zover denk ik goed te volgen. Nu geef je het een print en die kost 5 cent maarrrr... Je kunt nu de verkoopprijs zetten op 60 cent waardoor je door de print extra winst kunt maaken. De meeste producten kun je wel in kranten wikkelen maar dat zal zeker ten koste gaan van de winst. Voor het ene product is het ook van groter belang (parfum) dan voor het andere product (fietsband)

Volgens mij mag dat, en het is gewoon voor de sier...

Ik neem aan dat die bedrukking vrolijker oogt dan onbedrukt toletpapier niet waar. Zodoende koop je sneller bedrukt papier als onbedrukt. Als bedrukt wc papier niet verkocht mocht worden gebeurde dat ook niet!

Ja dat mag anders lag het niet in de schappen. Ik ben geen voorstander, te duur en inktverspilling.

Dat komt door onze markteconomie. Fabrikanten zijn noodzakelijkerwijs altijd op zoek naar manieren waarop ze hun produkten een eigen "gezicht" kunnen geven, en je kunt met toiletpapier nou eenmaal niet zoveel kanten op... Het tweede deel van je vraag vind ik wat raar. Natuurlijk mag dat. Het is toch geen milieudelict of zo? Als een autofabrikant besluit om zijn hele voorraad naar de sloop te brengen om zo de prijs op te drijven mag dat ook.

Het mag. Ik ben wel voor een verbod. Er worden wel raardere dingen verboden............

Als het niet werd afgebroken in het riool was het al lang verboden!!

Ja dat mag, en waarom bedrukt? Omdat sommigen tijdens de stoelgang wat meer 'tijd' nodig hebben....

Zo'n grote milieuschade geeft het niet, dus waarom zou het verboden worden? Vlees eten, auto rijden, voedsel kopen dat aan de andere kant van de wereld geproduceerd is: er zijn gigantisch veel dingen die veel en veel meer milieuschade opleveren, en die wel gewoon toegestaan zijn. Dus dan gaan ze zoiets kleins heus niet verbieden. Maar het is natuurlijk wel 'zinloze' milieubelasting, dat wel. Maar als mensen er blij van worden om er naar te kijken, is het niet echt zinloos meer, toch? Zo zijn er natuurlijk honderden dingen in ons leven die we niet nodig hebben, maar toch kopen omdat we het leuk vinden. En je kan niet voor anderen gaan bepalen dat iets niet leuk genoeg is om inkt aan te verspillen. Maar consuminderen is natuurlijk wel een hartstikke goed idee! Om zelf te doen, niet om aan anderen op te leggen. Consuminderen: minder consumeren, kritisch nadenken of je dat wat je wilt kopen wel echt nodig hebt/hoe gelukkig je daar nou echt van wordt, en stilstaan bij de gevolgen van die producten (op milieu, mensen (fair trade vs kinderarbeid en slavernij) en dieren). En als jij bloemetjes op je wcpapier niet nodig vindt, is het een hartstikke goed idee om ander wcpapier te kopen! Alleen vraag ik me wel af of die inkt nou het grootste probleem is. Het meeste wcpapier is namelijk ontzettend wit, dus waarschijnlijk gebleekt met chloor oid. Zou dat niet schadelijker voor het milieu zijn dan inkt? En dat wit is tenslotte ook niet nodig, dat is ook alleen maar omdat het er mooier uitziet dan grijzig. Dus ongebleekt wcpapier is misschien nog wel een belangrijkere stap. Of gerecycled wcpapier. In Nederland is dat volgens mij vaak redelijk ruw, in Duitsland heb je in de supermarkt gerecycled wcpapier dat gewoon heerlijk zacht is en even goedkoop als ander wcpapier. Zou fijn zijn als we dat hier ook hadden.

Bronnen:
http://www.hoedoe.nl/geld/besparen/hoe-beg...

Het toiletpapier dat is bedrukt en wordt verkocht, wordt verkocht omdat men het blijkbaar blijft kopen. Als we met z'n allen beslissen daar niet meer aan mee te doen verdwijnt het vanzelf uit de winkel. :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100