hoe is de wereldonstaan?

dus hoe werdt de wereld gemaakt

Weet jij het antwoord?

/2500

In het begin schiep God de hemel en de aarde. (Gen 1:1)

Door het samenklonteren van waterstof. Hieruit zijn de zon en alle planeten gevormd. Toegevoegd na 14 minuten: Knap al die minnen, het is een bewezen feit wat wij vandaag de dag via de hubbeltelescoop kunnen volgen.

God heeft de aarde gemaakt (zie Bijbel)

Het Vliegend Spaghettimonster heeft de wereld gemaakt! Toegevoegd na 2 minuten: O, sorry, even serieus... Hieronder een link naar de Wikipedia waarin de meest aanvaarde theorie wordt uiteengezet: het samentrekken van materie in het zonnenstelsel. Maar hoe het echt ging, weten we natuurlijk niet. We waren er niet bij.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aarde_(planee...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vliegend_Spag...

Dat ligt eraan welke overtuiging je zelf hebt, ik geloof dat God de aarde heeft gemaakt. Anderen geloven bijv. in de oerknal.

“ In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God.- Alle dingen zijn door het Woord geworden.” (Joh.1:1,3) Toegevoegd na 4 minuten: Soera 7.54. Voorzeker, uw Heer is Allah, Die de hemelen en de aarde in zes dagen schiep; daarna zette Hij Zich op deTroon neder. Hij doet de nacht de dag bedekken, die hem snel opvolgt. De zon en de maan en de sterren zijn door Zijn gebod in dienst gesteld. Voorwaar, van Hem is de schepping en het gebod. Gezegend is Allah, de Heer der Werelden. Toegevoegd na 8 minuten: Aan het begin van het tijdperk, Swetavaraha kalpa genoemd, wilde Brahma, de Schepper, graag zijn verlangen een universum te schep­pen tot vervulling brengen. Daarom mediteerde Hij duizenden jaren achtereen toen op een dag de allerhoogste God hem verscheen in de vorm van de oerklank OM (of AUM). De oerklank Om, ook bekend als de Pranava, is het symbool van het Abso­lu­te en is daarom het meest heilige symbool van de Veda’s. Toegevoegd na 52 minuten: Volgens de Yoruba nam de god Olodumare de beslissing om de aarde vorm te geven. Er is dan alleen nog lucht en zee. Hij smeedt een lange ketting van goud, om naar beneden af te dalen. Zijn boodschapper Obatala krijgt een kalebas met zand mee, en een kip met vijf sporen. Op een feest onderweg drinkt Obatala te veel, en valt in slaap. Zijn assistent Oduduwa neemt de taak over, giet het zand op het water, en zet de kip erop neer. Deze begint in het zand te scharrelen, en verstrooit het. Waar het zand neerkomt, ontstaat land. Als Obatala weer bijkomt uit zijn roes, raakt hij overstuur als hij ziet dat zijn assistent zijn taak al volbracht heeft. Hij krijgt daarom een volgende opdracht, en dat is de mensen te scheppen die het land kunnen bevolken. Hij boetseert de eerste mensen van klei. Olodumare maakt het werk af door levenskracht (ase) te geven aan de vormen. Obatala is een beetje grillig, en maakt zo af en toe ook nog een foutje als hij dronken is. Er ontstaat dus een verscheidenheid aan mensen, waarvan sommigen gebreken hebben. Zo is de wereld ontstaan in Ile-Ife. Oduduwa zet voet aan wal en wordt de eerste koning van de staat.

Misschien is hij niet ontstaan, maar was hij er altijd al. Moeilijk te vatten he?

De wereld wordt volgende week woensdag gecreëerd, ex-nihilo, door Scraa'butye, een superieure intelligentie bij wijze van experimenteel onderzoek. Dit zal gebeuren door alle tot op dat moment middels kwantummechanische processen spontaan ontstane materie in precies de juiste positie te "parkeren", alvorens het "run" commando gegeven zal worden. Op het moment van schrijven is deze uitgebreide set-up feitelijk nog aan de gang, maar wij zullen ons daar niets van herinneren. Alle herinneringen en referenties naar oude gebeurtenissen - inclusief deze post - worden namelijk als onderdeel van dit experiment voorgeprogrammeerd, waardoor het lijkt alsof dit universum een geschiedenis heeft voor deze tijd, maar trap hier vooral niet in! De informatie van dit bedrog, zoals bijvoorbeeld deze post, wordt ook ingevoerd, om te kijken of de proefmonsters - mensen - de waarheid van een plotselinge schepping uit het niets inclusief geschiedenis en geheugens willen accepteren, ondanks dat hun persoonlijke geheugens en ervaringen hen lijken te vertellen dat de geschiedenis langer geduurt heeft dan slechts een paar dagen. Besef ook, dat het experiment maar een week (voor Scraa'butye) zal duren. Omgerekend naar onze tijd betekent dat zo'n 55.261 dagen, dus onze tijd om de waarheid in te zien is slechts beperkt.

Wat dacht je van (Big Bang.!) Zie ook vorige vraag.. http://www.goeievraag.nl/vraag/wereld-ontstaan.10573

Die is misschien nog niet ontstaan, maar leeft enkel in onze gedachten en gevoel. Blijf dromen, je kan het toch niet beseffen!

God heeft alles geschapen, hoe? Doordat Hij het wou Hij sprak en het was er.

De meeste onderzoekers in deze tijd geloven dat het universum, om voor hen nog steeds onbegrijpelijke redenen, zo’n veertien miljard jaar geleden plotseling tot bestaan is gekomen. Wetenschappers hebben, onder andere doordat ze krachtige telescopen op het heelal gericht hebben, de conclusie getrokken dat het universum door een plotselinge ’geboorte’ is ontstaan. Niet alle wetenschappers zijn gelukkig met de implicaties hiervan. Een hoogleraar merkte op: „Een heelal dat een begin heeft gehad, schijnt om een eerste oorzaak te vragen, want wie zou zich zo’n gevolg kunnen indenken zonder een adequate oorzaak?” Maar al lang voordat er telescopen waren, stond in het eerste vers van de Bijbel: „In het begin schiep God de hemel en de aarde.” — Genesis 1:1. Van de Schepper van de kolossale energieproducenten die wij sterren noemen, kan zonder twijfel worden gezegd dat hij „sterk is in kracht”. — Jesaja 40:26. (Johannes 1:10) ...Hij was in de wereld, en de wereld is door bemiddeling van hem ontstaan, maar de wereld kende hem niet.

Een oerknal.... en toen is God er zich mee gaan bemoeien

Dat weet niemand, veel geloven zeggen God niemand was erbij dus tenzij je kunt terugreizen in de tijd zal het heel moeilijk zijn te achterhalen.

God heeft de aarde geschapen uit het niets. God is Almachtig Hij spreekt en het is er. Wij kunnen daar met ons verstand niet bijkomen. Maar dit geloof je of je gelooft het niet.

De wereld werd eerst geestelijk geschapen door God en daarna gemanifesteerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100