Waarom is er zo weinig aandacht voor "blauwe stroom" ?

Waarom is er wel zoveel aandacht voor groene stroom maar niet voor blauwe stroom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat blauwe en groene stroom eigenlijk hetzelfde zijn. Het gaat erom dat het opgewekt uit natuurlijke verschijningen zoals wind of waterstroming. Zonder daarbij de de bronnen aan te tasten. Zoals dat bij natuurlijke fossiele brandstoffen wel het geval is.

Kijk dit is weer reclamejongenswerk... Stroom heeft geen kleur, gisteren niet, vandaag niet en morgen niet... Maar ze hebben het maar al te vaak herhaald, en nu gelooft iedereen dat stroom een kleur kan hebben.. Ik steek geen aandacht aan gekleurde stroom, want ik geloof er niets van dat er blauwe stroom bestaat, en groene ook niet... Zie je hoe slim die reclamejongens zijn?

Ikheb eerst even opgezocht wat "Blauwe stroom" dan wel niet is: http://nl.wikipedia.org/wiki/Blauwe_Stroom Ik zie niet in wat hiervan de meerwaarde voor Nederland zou moeten zijn, dus waarom er dan aandacht aan besteden?

Reversed Electro Dialysis (RED) Het samenkomen van zoet en zout water heeft een groot potentieel; in Nederland is in theorie 3.000 MegaWatt mogelijk. Wetsus (Centre of Excellence for Sustainable Water Technology, mede ondersteund door Nuon) onderzoekt en verbetert al jaren deze technologie. Sinds kort draait er een testcentrale in Harlingen. Er zijn steeds meer ontwikkelingen in embraantechnologie, waardoor het vermogen inmiddels is verhoogd naar 1,27 Watt/m2 membraan. Er zijn dus wel ontwikkelingen op dat gebied, maar ik denk dat er met de huidige stand van de techniek nog niet genoeg aan te verdienen valt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100