Wat is goeier voor het milieu?

Begraven, cremeren of mogelijke alternatieven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het een is niet slechter dan het andere je maakt deel uit van de eeuwige cirkel der recycling je gaat dood je wordt verbrand of verteerd door bacterien etc, de mineralen worden door de planten opgenomen,de planten worden door de koe opgevreten,en de mens eet de koe, ziedaar je bent weer een onderdeel van een mens.

Beide opties zijn millieubelastend. Maar de ernst ervan is redelijk te verwaarlozen. Er bestaat een alternatief, dat iets minder slecht is: De wilgentenen kist. Wilgentenen zijn volledig afbreekbare grondstoffen die aanzienlijk minder milieubelastend zijn dan hout en spaanplaat. Aan de twee kleuren (licht met donkere accenten) komen geen verfstoffen te pas, het gaat om natuurlijke accenten. Ook de verbindingen zijn natuurlijk, er worden geen verlijmingen toegepast. Hiermee levert de kist een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de milieubelasting van begrafenis en crematie. en bekijk deze link ook even: http://www.groene-uitvaart.nl/page_1754.html ook interessant!

er zijn legio mogellijkheden om zo milieubewust mogellijk heen te gaan ,er zijn zelfs kisten van volledig afbreekbaar materiaal.

Het beterst is om je te laten operen door vogels. Zoals dat nog wel gebeurt in Tibet, Nepal en bij de Parsi in India. Zie bron (als het tenminste door de censuur komt) Toegevoegd na 18 seconden: operen = opeten

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=ub-CpaSCYdc...

invriezen is denk ik het meest millieu vriendelijk, maar een beetje aan de dure kant.

vriesdrogen is heel milieubewust, het is in opkomst, dus nog niet zo bekend in nederland. na invriezen een paar dagen op -18 gr, word de ijsblok (de mens) zeg maar kapotgeslagen en droog verwerkt tot poeder, indien het in een milieuvriendelijke verpakking word begraven zou je er zelfs een boompje op kunnen laten groeien. voor degene die me weer niet geloven hier de bron: Toegevoegd na 1 minuut: http://www.uitvaartkompas.nl/themes/sept2004/content/vriesdrogen.php

Jezelf op sterk water laten zetten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100