Is de watersnoodramp ook in andere landen gebeurt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn meerdere landen waar water een ramp veroorzaakt heeft. Denk maar aan de grote Tsunami in 2004 en onlangs nog in Japan. De Watersnoodramp 1953 heeft alleen in ons land slachtoffers veroorzaakt.

Er zijn zelfs meerdere in deze streken geweest. Zoek bv op sint elisabeths ramp. (1421, 1404)

Bedoel je te vragen, of er in 1953 ook in andere landen een watersnoodramp was? Tengevolge van hoogwater en springvloed tegelijkertijd, bleek, dat in Zeeland en Zuid-Holland de waterkering niet meer goed genoeg was. Nederland ligt extreem laag. Zonder onze dijken zou een groot deel van het land onder water liggen. Andere landen hebben en hadden daar geen last van. Het bleef dus een ramp, alleen in ons land.

Als het over de watersnoodramp van 1953 gaat, vond ik het volgende op wikipedia: In Nederland overstroomde een groot deel van de provincie Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden. Hierbij verdronken meer dan 1800 mensen en veel dieren; 100.000 mensen verloren hun huis en bezittingen. Ook in Engeland, België, en Duitsland vonden overstromingen plaats en vielen honderden slachtoffers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100