bij welke instantie kun je anoniem iemand aangeven die moedwillig dikke eikenbomen zodanig beschadigd dat ze dood gaan ?

ik kan er bewijzen van de boom bij doen, er zijn er al wel 6 zo om zeep geholpen

Toegevoegd na 13 minuten:
1 1/2 jaar terug al verschillende instantie's geschreven met foto's erbij waar het is zodat ze ter plekke poolshoogte kunnen nemen en de dader genoemd want die is bekend maar er wordt niks tegen gedaan. Nu vandaag weer een boom zodanig rondom beschadigd, die gaat er ook aan, ik word er ook zo boos om. Ik durf de man niet aan te spreken, rare man vandaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Anonieme aangifte kun je doen via Meld Misdaad Anoniem. Maar eigenlijk is die meldlijn meer bedoeld voor de zwaardere misdrijven, zoals drugs, wapens, fraude en oplichting etc. dan voor dit soort meldingen. Ik zou dit doorgeven aan de gemeente. de gemeente is eigenaar van de bomen en alleen zij kunnen aangifte doen van vernieling van eigendom. Je zegt zelf dat je kunt bewijzen wie de dader is maar vaak is de bewijslast behoorlijk zwaar en in veel gevallen wordt alleen een hete-daad ook daadwerkelijk berecht. De gemeente kan je meer vertellen over hoe ze hier mee omgaan, vertel ze van te voren dat je van ze verwacht dat ze uiterst voorzichtig met je identiteit omgaan. Succes.

Als je de persoon kent, dan aangeven bij de politie! Zorg dat je bewijsmateriaal hebt, of getuigen. Wat een schande om zoiets te doen, ik kan mij daar zo boos over maken.

Je kan Meld Misdaad Anoniem bellen (het nummer weet ik helaas niet) en dan kan je anoniem melden wat er is.

Bij ons kun je dat soort dingen ook aan de deelgemeente doorgeven. Ik weet natuurlijk niet of jullie ook deelgemeentes hebben. En ander, zoals al meer hier gezegd, kontakt opnemen met de politie. Je hebt dan inderdaad wel bewijsmateriaal nodig.

Krijg je geen gehoor bij de gemeente of politie, dan zou ik de plaatselijke krant op de hoogte stellen. Moet je dan zien hoe snel er actie word ondernomen! Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100