Wat is het verschil tussen een hoog en een laag drukgebied?

Bij het weer hebben ze het daar altijd over. Wat is het verschil hier tussen en wat zijn de gevolgen hiervan die wij merken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoge en lage druk ontstaat door verschil in temperatuur. warme lucht is "dunner"dan koude lucht. De warme lucht stijgt altijd op. Denk maar in een kamer waar het eerst warm wordt tegen het plafond. De koude lucht stroomt daar waar er "ruimte"is, dus daar waar de warme lucht is opgestegen. Boven de evenaar draaien de gebieden, linksom en onder de evenaar rechtsom. Hoe je dit goed kan controleren, is te kijken hoe je (afval)water wegstroomt in het afvoerputje!!!!(bij ons dus links om). Zoals je weet neemt warme lucht meer ruimte in dan koude lucht. We noemen dat soortelijke massa. Alle producten die warm worden zetten uit en krimpen bij kou. bijv. spoorrails is zomerdag langer dan winterdag.... de luchtdruk wordt aangeduid in pascal of millebar. gr.

Hoofd pijn

hoog drukgebied is warme temperatuur en laag drukgebied lage temperatuur

In een hogedrukgebied heerst een hoge luchtdruk en in een lagedrukgebied een lage druk. Het woord zegt het al. De wind waait altijd naar het lagedrukgebied. Doordat de aarde ondertussen verder draait, ziet dat er op de weerkaart er altijd uit als een krul.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100