hoe ontstaat een onweerswolk?

dit is voor mijn project op school

Weet jij het antwoord?

/2500

n onweerswolk ontstaat door het opstijgen van warme lucht. Die warme lucht stijgt ontzettend hard. Er is zelfs een verhaaltje over. Die warme lucht komt ver omhoog, soms wel 13 kilometer. Het is dus eigenlijk een doodgewone wolk met heel veel stijgende lucht.

Een onweerswolk ontstaat door het opstijgen van warme lucht. Die warme lucht stijgt ontzettend hard.Die warme lucht komt ver omhoog, soms wel 13 kilometer. Het is dus eigenlijk een doodgewone wolk met heel veel stijgende lucht.

Bronnen:
http://www.iselinge.nl/scholenplein/weer/b...

Als het warm en vochtig is kunnen er onweerswolken ontstaan. Vocht en lucht stijgen op naar de koude bovenlucht. Het vocht kruipt bij elkaar en wordt een wolk. Boven in die wolk ontstaan ijsdeeltjes. Onderin de wolk zitten regendruppels en sneeuwvlokken. Al die water- en ijsdeeltjes hebben een elektrische lading. Een onweerswolk kan ook ontstaan als koude lucht de warme lucht probeert te verdringen. De warme lucht wordt dan naar boven geduwd en vormt een wolk. Ook in deze wolk hebben water- en ijsdeeltjes een elektrische lading.

Bronnen:
http://www.schoolbieb.nl/basisschool_doelg...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100