Waarom bevatten uitwerpselen van dieren en mensen mineralen en energie terwijl het lichaam alle benodigde stoffen eruit gehaald zou moeten hebben?

Als mest mineralen en energie bevat, hoe kan dat dan? Want het lichaam zou toch alle benodigde stoffen en mineralen uit het voedsel moeten halen om goed te werken? Waarom laat het dan wat achter in de uitwerpselen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat het leven één grote kringloop is, mensen en dieren hebben mineralen nodig om te groeien en gezond te blijven maar planten hebben ook mineralen nodig om te groeien en gezond te blijven. Dat zijn dus niet perse dezelfde mineralen. De mineralen die wij weer uitscheiden zijn degenen die we zelf niet nodig hebben, of waar we genoeg van opgenomen hebben. Omdat in principe (onze mooie rioolsystemen daargelaten) onze uitwerpselen weer in de grond verdwijnen kunnen de planten de mineralen die daarin zitten weer gebruiken om te groeien. We krijgen met de nuttige stoffen uit planten dus ook het e.e.a. binnen wat we zelf niet nodig hebben, of niet zoveel als we binnenkrijgen. Dit scheiden we weer uit zodat het weer deelneemt aan de kringloop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100