Wordt boerenkool smaakvoller als het vriest?

Toegevoegd na 1 minuut:
Dit wordt van oudsher verteld maar is dit ook bewezen, of toch boerenwijsheid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Net als alle planten, zetten ze zetmeel om in suikers, glucose wel te verstaan, zodat ze genoeg energie hebben om goed te groeien. Maar zodra het koud wordt, doen ze er nog een tandje bovenop en maken ze steeds sneller glucose aan. Heel slim, want glucose verlaagt het vriespunt van water waardoor ze minder last van de vorst hebben. Deze ‘‘koude-geïnduceerde verzoeting” wordt lekker gevonden. Ikzelf proef gelukkig geen verschil, en geniet in september al van een lekkere stamppot.

Bronnen:
http://www.telegraaf.nl/vrouw/culinair/lek...
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archie...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100