Welke twee dieren worden het meest gebruikt voor de vleesindustrie?

Ik denk dat het rundvlees het meest geproduceerd wordt, maar ik weet niet of kippenvlees of varkensvlees op nummer twee komt. Heeft iemand hier een antwoord op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De volgende aantallen dieren worden in Nederland in de veehouderij gehouden 2012 Rundvee 3879252 vleesrundvee 1201039 Varkens 12233649 Vleesvarkens 5873911 kippen 95273369 Vleeskuikens 43846343 in tonnen gewicht komt dat op Rund 373531 Ton Varken 1331731Ton schaap 13002 Ton eenhoevig 1872Ton pluimvee 888575Ton dus in aantal dieren Kippen en varkens

Bronnen:
CBS

Volgens mij is kip het meest gebruikt. Zijnde het goedkoopst. Denk daarbij ook aan het gebruik in kattenvoer bijvoorbeeld. Daarna komt volgens mij het varken. Iets duurder, maar toch nog voordelig. En vooral smaakvol. Varkens kunnen met allerlei (en dus goedkope) voedingsmiddelen "smaak" aan hun vlees geven. Runderen zijn qua dieet veel kieskeuriger. Door hun huidige eenzijdige voedingspatroon zit er aan rundvlees niet veel smaak. Darvoor moet je eigenlijk biologische "vrije uitloop" koeien hebben. En een biologische weide, met niet alleen één snelgroeiende grassoort, maar een diversiteit aan grassen en kruiden. Door de hoge prijs van rundvlees zal dat uitsluitend als puur rundvlees voor menselijke consumptie gebruikt worden, en niet snel in andere (gemengde) produkten worden gebruikt. Toegevoegd na 9 minuten: De prijs van het vleed wordt vooral door twee factoren bepaald. (1) De prijs van het voer. (2) De produktieduur. Ofwel hoe lang je moet investeren voor je het geld er weer uit hebt. Een (plof)kip betaalt zij investering als uit na een paar maanden. Een varken met een half tot een heel jaar. Een koe doet er nog beduidend langer over om "slachtrijp" te worden. Per kilo vlees moet je dus steeds meer rente betalen. Deze beschouwing geldt als je de dieren puur als produktiemiddel beschouwt. Als je het dier ook nog als levend wezen beschouwt, wordt het nog duurder, zoals in de biologische boerderij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100