Wanneer kan ik mijn ui oogsten?

Ik heb een tijdje geleden een ontsproten ui op goed geluk in de grond gestopt en hij groeit erg goed. Wanneer kan ik hem oogsten? Ik weet niet precies wanneer ik hem geplant heb... het zal een maand of 2 geleden zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan uien oogsten wanneer het lof dat boven de grond is, verdord is. Laat de uien dan nog een tijd drogen in de zon, hetzelfde wordt ook gedaan bij aardappelen. Ze rijpen dan door en zijn langer houdbaar

In de regel worden uien gezaaid tussen februari en april (hoe later hoe beter) en geoogst in augustus/september. Als je nu meerdere uien had dan kon je er is 1 uit de grond trekken om te zien hoe ze er voor staan. In dit geval met maar 1 ui is er geen weg meer terug. Waarschijnlijk kan je hem beter nog even laten staan.

Je kan uien oogsten als het loof plat op de grond ligt en het topje bruin is geworden. Als het goed is trek je hem dan makkelijk (zonder veel moeite) uit de grond. De uien goed laten drogen in een goed geventileerde ruimte laten drogen. Dit drogen kan dmv het vlechten van de uien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100