kan een ouder zonder toestemming van haar zoon in haar zoon zijn huis opgebaard worden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt eraan. - woont de zoon in huur- of koopwoning en is er vooraf al over gesproken onderling? Een verhuurder kan dit vanuit zijn levensovertuiging niet toestaan (zou dan in huurcontract moeten staan, maar is wel zeldzaam) - Is vanuit de familie dit VOORAF wel al overlegd? - Is er al een officiële wilsbeschikking opgemaakt? - Heeft zoon al duidelijk aangegeven dat hij dit niet wil of kan? Dergelijke vragen zou je beste kunnen stellen aan de uitvaartverzorger waar de familie bij verzekerd is. Deze kennen de gehele wetgeving en de voorwaarden waarop een overledene ook "thuis of elders mag worden opgebaard". Ook zijn ze ervaren in eventuele bemiddeling of advies omtrent deze best gevoelige kwesties! Het aantal dagen voordat de begrafenis/crematie plaatsvindt is nu wettelijk 6 dagen geworden. De overledene mag thuis opgebaard worden, mits de omstandigheden dit toelaten. Dit kan in het eigen bed (of een ander bed) met behulp van een bedkoeling. De overledene kan dus thuis ook in de gekozen kist opgebaard worden. Er wordt dan een koeling onzichtbaar onder de kist aangebracht. Deze maakt uiteraard wel enig geluid. Een andere mogelijkheid is het gebruik van thantopraxie (tijdelijke conservering van het lichaam). In dat geval kan thuis opbaren plaatsvinden zonder het gebruik van hinderlijke koelapparaten.

Bronnen:
ervaring en diverse google bronnen""

Nee daar heb je de toestemming van de bewoner/eigenaar voor nodig.

Als het om het huis van haar zoon gaat, en hij zou dat niet willen, dan zal er toch naar een ander huis of mortuarium moeten worden uitgekeken.

Zonder toestemming van de hoofdbewoner kan dat niet. Moet je ook niet willen lijkt me. Is dan geen goede plek, om de ouder op te baren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100