Kun je aangifte doen tegen een 15-jarige die illegaal rondrijdt op een scooter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je kan een aangifte doen bij de politie. Die gaat dan kijken of het waar is en of je bewijs hebt.

Ja. Maar bedenk even waarom je het doet en of je het anoniem wilt doen of met je naam en toenaam. Dit laatste wordt bij de 'tegenpartij' ook bekend. Zorg ook voor bewijs, dat wil wel eens helpen. Overigens is de kans groot dat men je bij het buro direct naar huis stuurt. Als je geen bewijst hebt en er geen schade of onrust wordt veroorzaakt kan ik me voorstellen dat politie betere dingen heeft te doen...

Je kunt in elk geval de politie bellen via het 0900-8844-nummer en melden dat het gebeurt, en waar (misschien met tijden waarop ie het doet). Als het goed is komen ze dan kijken, en als ze hem betrappen heeft ie een flink probleem. Aangifte kun je doen als jij er zelf last van hebt, bijvoorbeeld als ie jou bijna aanrijdt of op jouw terrein rondrijdt. Anders is een melding (telefonisch) wel voldoende.

Zou zeggen aak een foto als bewijs. Met duidelijk zijn gezicht. Ik zou alleen niet weten waarom je dat zou doen bij je buurjongen. Gebeurt wel annoniem. Maar stel dat het uitlekt. Je heb gelijk hoor het is gevaarlijk. Maar het is zijn pakkie an. Om de relatie niet dusdanig te verstoren zou ik jullie moederes eerst laten praten.

je kunt de politie bellen, als je de buurjongen weer op de scooter ziet rijden. Als de politie hem vervolgens betrapt, dan zal er een bekeuring worden uitgeschreven. Als de jongen vaker wordt betrapt, dan kan bij de derde keer zelfs de scooter in beslag worden genomen. In sommige politieregio's hebben ze speciale meldlijnen voor asociaal rijgedrag. Je moet even navragen, of ze in jouw regio ook zo'n meldlijn hebben, maar daar kan je, als je wilt anoniem, gegevens doorgeven van de jongen, de scooter, de tijdstippen dat hij vaak aan het rijden is en de locatie. Een speciaal verkeersteam kan dan even aandacht aan hem besteden. Dit melden bij de politie moet je trouwens niet opvatten als het naaien van je buurjongen, maar als het behoeden van je buurjongen voor grote problemen. Als je buurjongen nu een ongeluk veroorzaakt, zal de verzekeringsmaatschappij wel uitkeren aan de tegenpartij, maar vervolgens alle gemaakte kosten verhalen op hem. Dit kan tot rampzalige gevolgen leiden.

http://www.goeievraag.nl/vraag/15-jarige-scooter-rijden.81584 Je begon met deze vraag, dat geeft al te denken. De persoon die op die scooter rijdt leest dit ook. Als hij ziet dat jij een foto van hem maakt dan is voor hem 1 plus 1 is 2 als oom agent hem in de kraag vat. Weet jij 100 procent zeker dat hij 15 jaar is? Anders ga je af als een gieter en trek jij uiteindelijk aan het kortste eind. Jij bent toch niet afgewezen door hem? Ik zou GEEN aangifte doen ivm escalatie.

Volgens mij kun je GEEN aangifte doen wanneer er een verkeersovertreding plaatsvindt, doch alleen van enig ander strafbaar feit waarvan jij zelf het slachtoffer bent. Heb je er last van dat iemand zich illegaal op de weg bevindt? En voel je je daarbij slachtoffer?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100