Hoeveel geluid mag je produceren als je een tuinfeest geeft?

Mijn buren geven vanavond een tuinfeest met een ingehuurde DJ. Erg gezellig natuurlijk. Gisteravond gingen ze even de apparatuur testen, en het was echt een verschrikkelijke herrie. Het feest zou duren tot 1 uur, en daarna zou het geluidsniveau terug gebracht worden tot een cirkel van 30 meter, aldus de buurman...
Ze hebben vergunning aangevraagd bij de gemeente. Maar er zullen toch wel grenzen zijn aan de herrie die je mag maken?

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik bedoel natuurlijk: het feest GAAT duren tot 1 uur....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gemeenten hebben daar hun eigen richtlijnen voor. Je kunt het navragen bij jouw gemeente. Er is een wet op de openbaarheid van bestuur waar in staat dat jij die gegevens moet kunnen krijgen, óók over wat je buren precies voor vergunning gekregen hebben. Hierbij een voorbeeldje van de gemeente Heerlen, waaruit ik afleid dat jouw buurtjes al vrij snel in overtreding zouden kunnen zijn: Eenmalige activiteiten zoals: barbecue, buurtfeest, tuinfeest, examenfeest, etc. (tussen 10.00 uur en 23.00 uur) Voorschriften: 1. Het gebruik van een geluidsinstallatie dan wel het ten gehore brengen van levende muziek is toegestaan tot 23.00 uur het tengehore brengen van achtergrondmuziek is toegestaan van 23.00 uur tot 24.00 uur; 2. Het maximale geluidsdrukniveau van de muziekinstallatie mag tussen 10.00 uur en 23.00 uur op drie meter afstand van het front van de luisprekers, niet meer bedragen dan 80 dB(A); 3. Het maximale geluidsdrukniveau van de muziekinstallatie mag tussen 23.00 en 24.00 uur gemeten op drie meter afstand van het front van de luidsprekers, niet meer bedragen dan 65dB(A); 4. De luidsprekers dienen van de woonbebouwing af en naar beneden te worden gericht; 5. De omgeving mag evenmin hinder ondervinden van de zonder geluidsinstallatie ten gehore te brengen levende muziek.

volgens mij zijn er geen echte richtlijnen voor. Maar je kunt toch gewoon even met je buren afspreken dat ze bijvoorbeeld om 23.00 uur de muziek zo zetten dat je er weinig tot geen last van hebt. Als je een feestje geeft is er altijd overlast voor de buurtgenoten maar dat is wel tot een minimum te beperken lijkt mij. Dus als je goed met je buren kunt/wilt blijven omgaan tolereer dan iets van elkaar.Iedereen heeft wel eens een feestje.

Minimale overlast zou je hebben wanneer je de buren zou uitnodigen op het feest.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100