Mag een werkgever een ontheffing (voor de avondklok) voor zichzelf aanvragen i.v.m. het bezoeken van zijn bedrijf?

Stel; er is melding binnengekomen van de buren waar het bedrijf staat dat er iets is gebeurd met het bedrijfspand. Kan je dan voor zo'n geval een ontheffing voor je zelf geven om even naar het pand te gaan om te kijken wat er aan de hand is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bedoel je tijdens de avondklok? Hij kan altijd een aanvraag doen bij de politie of gemeente, maar zal goede argumenten moeten hebben. Zo kreeg in Geleen (gisterenavond) iemand een bekeuring omdat hij zijn winkelpand wilde beschermen tijdens rellen.

Ja, een werkgever mag zichzelf ontheffing verlenen mits daar een goede reden voor is. Het bedrijf dient wel onder de uitzonderingen te vallen wat het kabinet gepubliceerd heeft. Meer informatie hier: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok/regels-avondklok Diegene dient wel een werkgeversverklaring én een werknemersverklaring bij zich te hebben zoals de overheid deze opgesteld heeft. Een voorbeeld, een ZZP-er die zorgverlener is, mag bij medische spoed de avondklok negeren. Deze dient dus 2 verklaringen bij zich te hebben, en beide moeten correct ingevuld zijn en ondertekend zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100