Welke wet geeft aan dat er geen wettelijk bedenktijd is bij B2B?

Als een consument een aankoop doet bij een bedrijf, heeft het een wettelijk bedenktijd van 14 dagen. Maar als een bedrijf een zakelijke aankoop doet bij een andere bedrijf doet heeft het geen bedenktijd. Welke wet zegt daar iets over,

Weet jij het antwoord?

/2500

De wet zegt wel iets over de bedenktijd voor consumenten, niet voor bedrijven. Bij verkoop van goederen en diensten tussen bedrijven gelden de algemene regels van koop. In de algemene voorwaarden staan welke regels er gelden als de zakelijke klant van de aankoop af wil. De wet zegt wat dit betreft dus alleen iets over de consument: Burgerlijk Wetboek Boek 6, Artikel 230o 1. De CONSUMENT kan een overeenkomst op afstand of een overeenkomst buiten de verkoopruimte zonder opgave van redenen ontbinden tot een termijn van veertien dagen is verstreken, na: etc.. https://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-6/artikel230o Koop je als ondernemer producten of neem je diensten af van een andere ondernemer? Dan gelden de algemene regels voor (koop)overeenkomsten uit boek 6 en boek 7 van het Burgerlijk Wetboek.

Toegevoegd op 21 januari 2021 12:46: bron
Bronnen:
https://ondernemersplein.kvk.nl/bedenktijd...
https://www.ictrecht.nl/kennis/factsheets/...
https://ondernemersplein.kvk.nl/koopoveree...

'De wet' (BW 6:217) zegt: 'Een overeenkomst komt tot stand door een aanbod en de aanvaarding daarvan.' Daaruit volgt dat er in principe geen bedenktijd is bij overeenkomsten (zoals aankoop), behalve als dat elders apart is geregeld.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Overeenkomst...
https://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100