Valt een KvK-nummer onder de AVG wetgeving?

Is het voor een betaalprovider als Mollie toegestaan om de KVK-nummer van een klant van hun door te geven aan een consument?

Een Nederlandse webshop, die in Nederland verplicht is om de KVK-nummer te vermelden, handelt onder een BV naam die niet bestaat in Nederland en vermeld daarnaast niet hun KVK-nummer en weigert te antwoorden op mailberichten.

Betalingen zijn gedaan via Mollie gedaan en Mollie beschikt dan ook over bedrijfsinformatie zoals de KVK. In feite, omdat de KVK verplicht vermeld moet worden, zou dit niet onder de AVG-wet moeten vallen. Denk ik dan. Hoe zit dit precies? Kan Mollie een KVK-nummer doorgeven om communicatie met de webshop mogelijk te maken?
Excuus, erop gewezen dat AVG natuurlijk om persoonsgegevens gaat en niet om zakelijke gegevens. Kan Mollie dan nog weigeren om vanwege de privacy de KVK-gegevens niet te delen? Ik neem aan dat dit gewoon gekoppeld moet zijn aan een bedrijfspand wat niet direct te herleiden is naar het huis van iemand oid

Toegevoegd op 31 oktober 2020 12:55: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Mollie biedt service op het gebied van betaaldiensten. Ze zijn geen bemiddelingsbureau voor klachten of communicatieproblemen met een webshop. Ze zijn (dus) ook niet verplicht om wat voor gegevens dan ook van het betreffende bedrijf door te geven aan consumenten. Met alleen een KVK nummer kom je overigens nog nergens. Het adres en telefoonnummer dat bij de KVK geregistreerd staat kunnen al lang veranderd zijn. Een ondernemer die niet gevonden wil worden, zorgt wel dat hij niet te traceren is via een KVK nummer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100