Is er een wet gewijzigd zodat motorrijders in een file langs de auto's mogen rijden? Zo ja welke?

Zou in 1991 gebeurd moeten zijn, maar ik kan het wetsartikel niet zo snel vinden.
===
https://blog.motorkledingcenter.nl/filerijden-motor/
Het is voor motorrijders toegestaan om tussen een langzaam rijdende file door te rijden. Sinds 1991 is hiervoor de WETGEVING veranderd. Waar het eerder inderdaad werd gedoogd, is het sinds dat jaar bij wet toegestaan.

Staat in mijn ogen tegenover:

https://www.anwb.nl/verkeer/veiligheid/vijf-vragen-over-motoren-in-de-file
Mag dat zomaar, die motoren die tussen de files doorrijden?
Nee en ja. Het is NIET bij WET geregeld dat motoren tussen de files door mogen rijden, maar er is een gedragscode met bijbehorende gedragsregels

Toegevoegd op 25 juni 2020 09:14: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee en ja. Het is niet bij wet geregeld dat motoren tussen de files door mogen rijden, maar er is een gedragscode met bijbehorende gedragsregels. Een motorrijder mag tussen een file doorrijden. Het snelheidsverschil tussen de motor en de auto's mag niet meer zijn dan 10 km/h. Motorrijders moeten kiezen voor de ruimte tussen de meest linkse banen. Als ze weer gaan invoegen omdat de file weer rijdt, geven ze dat aan met hun richtingaanwijzers.

Bronnen:
https://www.anwb.nl/verkeer/veiligheid/vij...

Nee, de wet is hetzelfde gebleven. Maar waar het eerder al wel werd gedoogd, is het sinds 1991 het niet meer verboden voor een motorrijder om langzaam tussen de file door te rijden. Het Motorplatform heeft er namelijk een Filegedragscode met bijbehorende spelregels voor opgesteld. Deze filegedragscode vormt geen wettelijke regeling maar is een advies. Als alle weggebruikers zich aan deze regels houden, dan gaat het door motorrijders langs de file rijden goed en is het toegestaan. . . . De door het Motorplatform ontwikkelde Filegedragscode is inmiddels terug te vinden in jurisprudentie en staat dikwijls ook model bij de schadeafhandeling door verzekeraars.

Toegevoegd op 27 juni 2020 14:08: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100