Mag een verkoper aangeven in de algemene voorwaarden dat bepaalde wetsartikelen n.v.t. zijn?

Femly levert een dienst / product. Hierbij zijn o.a. de volgende algemene voorwaarden van toepassing (zie kopje aansprakelijkheid):
2. Rementis is evenmin aansprakelijk voor schade veroorzaakt door derden die door Rementis bij de uitvoering van de Overeenkomst zijn ingeschakeld. De toepasselijkheid van artikel 6:76 Burgerlijk Wetboek is uitgesloten.
3. Indien Rementis toch aansprakelijkheid is voor door de Klant geleden schade is deze aansprakelijkheid in alle gevallen beperkt tot het bedrag dat onder de
aansprakelijkheidsverzekering van Rementis wordt uitgekeerd. Indien, om welke reden dan ook, geen uitkering plaatsvindt krachtens bedoelde verzekering is de aansprakelijkheid van Rementis beperkt tot ten hoogste € 500,00.
https://femly.nl/algemene-voorwaarden/

Ze geven dus in feite aan dat als zij iemand inhuren, zij niet aansprakelijk gesteld kunnen worden door schade die door hun partij veroorzaakt wordt. En als dat dan toch is, zullen ze niet meer uitkeren dan 500 euro vanwege hun aansprakelijkheidsverzekering.

Mogen ze dit? Voor mijn gevoel lijkt het dat iemand aansprakelijk is voor de schade die gemaakt wordt (door henzelf of door een door hun ingehuurde partij waaraan zij werk uitbesteden), ongeacht de hoogte van het bedrag. Of mis ik hier iets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag. Maar of het rechtsgeldig is, is de vraag. Wellicht is het niet rechtsgeldig. Neem in dit soort gevallen altijd even contact op met de Consumentenbond. Die zit 'bovenop' afwijkingen van de standaard Algemene Voorwaarden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100