Hoe groot is de kans dat je gepakt word voor pinpas fraude?

Ik bedoel dit door middel van dat je iemand geld op je rekening laat zetten en dit er vervolgens contant vanaf haalt en je zelf een percentage mag houden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Iemand die zijn bankrekening door een ander te laten gebruiken tegen een vergoeding is een geldezel. Wanneer je meewerkt als geldezel maak je je schuldig aan een strafbaar feit. De straffen die men als geldezel kan krijgen zijn niet misselijk Kunnen oplopen tot vier jaar gevangenisstraf, de geldstraffen zijn max € 76.000 en een strafblad. Je kunt op een zwarte lijst worden geplaatst waardoor je acht jaar geen bank- of betaalrekening of hypotheek kunt krijgen. De kans dat u gepakt wordt is groot aangezien de banken kunnen zien dat er plotseling geldbedragen op jouw rekening gestort worden waarvan de herkomst verdacht is. Je wordt dus niet gepakt voor pinpasfraude, dat heb je niet gedaan, je wordt zwaar gestraft omdat je meegewerkt hebt als geldezel. Meewerken aan deze criminele activiteit wordt wel pinpasfraude of bankfraude genoemd omdat je als geldezel je bankrekening hebt laten gebruiken voor een criminele handeling, namelijk het witwassen. Doordat alle ongebruikelijke transacties, zeker die op een jongerenrekening vallen direct op, door de banken worden gemeld is momenteel de pakkans haast 100%. De bankrekening wordt direct geblokkeerd en het geld moet door de ontvanger worden terugbetaald. Voor het excuus: ik wist niet dat het strafbaar is, zijn officieren van justitie en rechters niet gevoelig. Een geldezel kan namelijk met zijn klompen aanvoelen dat hij iets doet wat het daglicht niet kan velen.

Toegevoegd op 14 maart 2020 13:56: bron
Bronnen:
https://www.bijzonderstrafrecht.nl/home/ve...

Die kans is (volgens weergegeven artikel) 100%, maar ik zou zelf eerder zeggen dat het richting de 100% loopt (er zal vast wel een keer iemand zijn waarbij de fraude niet ontdekt was, maar die kans is bijzonder klein). https://nos.nl/artikel/2214554-r-was-een-geldezel-ze-zeiden-dat-het-een-soort-witwassen-was.html "Als hij had geweten dat de pakkans 100 procent was, had hij het nooit gedaan. De 24-jarige R. was vorig jaar geldezel voor een groep criminelen. Nu kan hij nergens meer een bankrekening openen en misschien wacht hem een celstraf. "Waarom doe je zoiets? Je denkt niet na. Je zit in de problemen en je wil eruit."" https://www.ls-advocatenstrafrecht.nl/geldezel (oplopend tot 100%) Pakkans geldezels 100% Doordat alle ongebruikelijke financiële transacties door banken worden gemeld aan de politie, is er een zeer hoge pakkans. Deze loopt op tot wel 100%. Vermoedt u dat u gebruikt wordt als geldezel, of is uw kind wellicht betrokken bij dergelijke praktijken? Schakel dan meteen een advocaat in. De advocaten van LS Advocaten Strafrecht hebben veel ervaring met fraudezaken en staan u graag bij. Jeugdigen kunnen een jeugdrechtadvocaat inschakelen. === https://www.ls-advocatenstrafrecht.nl/skimmen-pinpasfraude Pinpasfraude Een snel groeiende vorm van pinpasfraude of bankfraude wordt ook wel aangeduid met de term 'geldezel'. Dit slaat op het feit dat een bankrekening van een bepaalde persoon door criminelen wordt gebruikt voor het witwassen van geld. Vaak gebeurt dit tegen een vergoeding. Het gebruiken van een geldezel is een opkomend fenomeen. Veelal worden de bankrekeningen van jongeren gebruikt die daarvoor een vergoeding ontvangen. Lees meer over 'geldezel'.

Toegevoegd op 14 maart 2020 12:39: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100