Hoe luidt precies de Franse wettekst waarin men stelt dat seks met een minderjarige niet strafbaar is als het kind niet tegenstribbelt?

Bron: https://www.google.nl/amp/s/nos.nl/googleamp/artikel/2195066-commotie-in-frankrijk-daar-is-seks-met-een-kind-geen-verkrachting.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Elke vorm van seksuele penetratie van welke aard dan ook, die door (op?) iemand anders wordt gepleegd door geweld, dwang, bedreiging of verrassing is een verkrachting. Verkrachting is strafbaar met vijftien jaar gevangenis. https://www.legifrance.gouv.fr/affichCodeArticle.do?idArticle=LEGIARTI000006417678&cidTexte=LEGITEXT000006070719 Tout acte de pénétration sexuelle, de quelque nature qu'il soit, commis sur la personne d'autrui par violence, contrainte, menace ou surprise est un viol. Le viol est puni de quinze ans de réclusion criminelle. Daar hoeft natuurlijk niet letterlijk tegenstribbelen in te staan, maar als het kind had tegengestribbeld, dan had het daarmee aangegeven dat de penetratie niet gewenst was en dan moet het dus wel met geweld gebeuren. Door mee te werken is het volgens de Franse wet geen verkrachting. Aangezien er daarnaast ook niks over leeftijd bij staat kan men iig niet via die wet de man aanpakken.

Bronnen:
https://www.legifrance.gouv.fr/affichCodeA...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100