Wat moet ik doen als ik bij men vader wil wonen (co-ouderschap) ?

Hallo

momenteel ben ik 19j en verhuis ik iedere week naar de andere ouder. Ik ken niet zo veel van die juridische dingen maar ik vroeg me af wat ik moet doen als ik alleen bij men vader zou willen wonen. Ik weet dat je dat kan kiezen van zodra je meerderjarig bent. Maar wat moet ik dan zoal praktisch doen ?

Alvast bedankt !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als u verhuist naar het adres van uw vader en dit uw woonadres wordt dan dient u dit op te geven in de gemeente waar u gaat wonen. Krijgt u nog studiefinanciëring dan geeft de gemeente het nieuwe adres automatisch door aan DUO. Toegevoegd na 14 minuten: De gemeente geeft het adres ook door aan de belastingdienst. Dan zijn er nog plenty adressen waar u een verhuisbericht naar toe kunt sturen zoals: ziekenhuis, huisarts, tandarts, apotheek en eventuele andere hulpverleners. Het kan zijn dat dit automatisch gebeurt maar u kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Denk ook aan verzekeringen zoals Allrisks of WA, banken, bibliotheek, clubs en vergeet familie en vrienden niet. Dit kunt u doen met behulp van de gefrankeerde verhuiskaarten of adreswijzigingskaarten van PostNL Gebruik maken van de verhuisservice is prijzig en minder handig, u krijgt namelijk ook alle post van de bewoners die met dezelfde achternaam op het oude adres wonen.

Bronnen:
https://duo.nl/particulier/student-hbo-of-...
https://www.postnl.nl/klantenservice/vrage...
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/g...

Je schrijft dat je 19 bent. Je bent dus meerderjarig en kunt zelf beslissen waar je wilt wonen. Natuurlijk zal je vader het ermee eens moeten zijn dat je fulltime bij hem gaat wonen. Waarom ga je niet met beide ouders om de tafel om je wensen te vertellen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100