is het wettelijk toegestaan om verschillende borg te vragen afhankelijk van je leeftijd? (leeftijdsdiscriminatie)

Wij willen een huisje huuren en toen ik op de site zat zag ik dan de normale borg 395 euro was en wanneer je jonger bent dan 26 is de borg 750 euro. Dit is dus leeftijdsdiscriminatie. Is dit wettelijk toegestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat mag https://nl.wikipedia.org/wiki/Leeftijdsdiscriminatie#Gezondheidszorg Gezondheidszorg[bewerken] Ziektekostenverzekeringen zijn voor ouderen vaak duurder dan voor jongeren, omdat men verwacht dat ouderen eerder ziek worden. Andere gebieden[bewerken] Het discrimineren op leeftijd bij het aanbieden van diensten, bijvoorbeeld bij het verhuren van een auto, is in Nederland niet bij de wet verboden. In principe is jouw geval dus vrij vergelijkbaar met de situatie in de gezondheidszorg. En uiteindelijk zou men zelfs de regel in kunnen stellen dat je geen huisje zou mogen huren. Leeftijdsdiscriminatie is dus niet altijd verboden.

Dat mag. Van discriminatie is sprake als er een onrechtvaardig onderscheid wordt gemaakt. Daarvan is hier geen sprake. De kans dat schade aan een huisje wordt veroorzaakt als je er een groep "jongeren" in onderbrengt is veel groter dan wanneer je er een groep "ouderen" in onderbrengt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100