mag iemand uit de buurt een belastende brief ophangen in de buurtwinkel?

Mijn hondjes hebben een zwerfkat gegrepen. Deze werd gevoerd door enige buurt mensen, deze willen mij hier nu weg hebben !!!! Ze verzinnen er nu ook nog van alles bij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het antwoord op je vraag is betrekkelijk eenvoudig en als volgt: Neen, het is niet geoorloofd brieven of geschriften met belastende teksten, waar dan ook op te hangen. Niet in supermarkten, niet aan lantaarnpalen of waar dan ook. Of de teksten waar of niet waar zijn doet niet ter zake. Dat speelt alleen mee bijeen aangifte. Eigenaar en personeel van de supermarkt dienen er voor te zorgen dat de brief zo snel mogelijk wordt verwijderd, zij dienen de daders erop aan te spreken en duidelijk te maken dat dit niet wordt getolereerd. Prikborden zijn er in supermarkten of winkels (mits er anders vermeld wordt) bedoeld voor vragen en aanbiedingen of algemene mededelingen, maar nooit om via mededelingen iemand aan de schandpaal te nagelen. Doe een melding op het politiebureau en verzoek om een gesprek met de wijkagent. Deze zal alles in het werk dienen te stellen om onacceptabel gedrag in de kiem te smoren. Mocht je hier geen vertrouwen in hebben, doe dan officieel aangifte. Indien de smadelijke uitlatingen worden verspreid door geschriften of afbeeldingen is er sprake van smaadschrift. Net als smaad, wordt smaadschrift enkel vervolgd wanneer er aangifte wordt gedaan door het slachtoffer van dit misdrijf. Het zijn namelijk klachtdelicten. Over het algemeen wordt het bewijs van smaad of smaadschrift geleverd op basis van een proces-verbaal van aangifte, ondersteund door getuigenverklaringen of schriftelijk bewijs van de gedane uitlatingen. Smaad en smaadschrift is strafbaar gesteld in artikel 261 Wetboek van strafrecht (Sr.): Artikel 261 - smaad en smaadschrift 1. Hij die opzettelijk iemands eer of goede naam aanrandt, door telastlegging van een bepaald feit, met het kennelijke doel om daaraan ruchtbaarheid te geven, wordt, als schuldig aan smaad, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie. 2. Indien dit geschiedt door middel van geschriften of afbeeldingen, verspreid, openlijk tentoongesteld of aangeslagen, of door geschriften waarvan de inhoud openlijk ten gehore wordt gebracht, wordt de dader, als schuldig aan smaadschrift, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0001854/Twee...
http://www.wetrecht.nl/smaad/

De buurtwinkel zelf bepaalt wat ze toestaan op hun prikbord. Ze hebben dit toegestaan. Wanneer jij vind dat er zaken in de brief staan die niet kloppen, dan kun je ook een brief ophangen met jouw verhaal. Verder zeg je : Er is een brief opgehangen in de buurtwinkel, door buurtgenoten. " Deze willen mij nu weghebben " Buurtgenoten hebben niet de macht om je uit je huis te zetten. Je huurt van de woningbouwvereniging . De woningbouw heeft niets te maken met wie men wel of niet als buur wil hebben. De woningbouwvereniging zal zich ook aan de wet moeten houden, dus via de kantonrechter om beëindiging van de huurovereenkomst moeten vragen. ---- https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/wanneer-mag-mijn-verhuurder-het-huurcontract-opzeggen -Een huurovereenkomst kan, buiten het geval van wederzijds goedvinden, alleen door een kantonrechter worden beëindiging. Om u dus uit uw huis te kunnen zetten, zal de verhuurder eerst naar de kantonrechter moeten stappen. Tijdens die procedure kunt u verweer voeren. ------

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100