Kan ik een zakelijke huurovereenkomst maandelijks opzeggen?

Ik kan tijdelijk een kleine opslagplaats huren. De verhuurder en ik zijn overeengekomen de zakelijke huurovereenkomst steeds per maand stilzwijgend opnieuw met een maand te verlengen.

Totdat de verhuurder een definitieve huurder heeft gevonden. Kan en mag dit?

Wat zijn verder mijn rechten en plichten als huurder en wat zijn de rechten en plichten van de verhuurder.

Wat moet er precies in de huurovereenkomst staan? Zijn er ook ergens zakelijke concept huurovereenkomsten en algemene voorwaarden te vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om met het antwoord op je laatste vraag te beginnen. De bijgevoegde link geeft toegang tot een aantal voorbeeld huurcontracten, ook zakelijke. Op dezelfde site is in de tweede link veel te vinden over huurtermijnen en opzeggen. Hierbij wordt uitgegaan van een huurtermijn van 5 jaar. Het lijkt mij dat als beide partijen overeenkomen dat er een opzegtermijn is van één maand dat dit dan ook kan. Uit je vraagstelling begrijp ik min of meer dat je dat niet wilt. Maar ik begrijp ook uit je vraagstelling dat je er niet zomaar uitgezet wilt worden. Je kunt echter niet van de verhuurder verlangen dat hij met een "onzekere" huurder blijft zitten als hij een "zekere" huurder kan krijgen. Kortom je zult moeten kiezen.

Bronnen:
http://www.woninghuur-bedrijfsruimte.nl/Be...
http://www.woninghuur-bedrijfsruimte.nl/Vo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100