wat is mijn recht als verkoper?

lang verhaal maar daar gaat hij, via marktplaats mijn bakfiets verkocht. meneer kwam langs, heeft gefiets en vond alles goed. verteld wat er was vernieuwd en dat er ngo wel een kleine slag in 1 van de wielen zit ( waar ik zelf nooit last van heb gehad) nu kon hij hem niet meteen meenemen dus mocht hij hem later ophalen. wel netjes betaald en hem alvast de sleutels gegeven voor geval ik er niet was. nu kwam blijkbaar mevr de fiets halen ( wij waren er niet) en vind de niks, vind hem niet lekker fietsen en wil eigenlijk der geld terug.. daar heb ik natuurlijk geen zin in, de koop was immers rond meneer had alles goed gekeurd. weet iemand hoe het juridisch zit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hebt een rechtsgeldige overeenkomst gesloten met de man, niet met de vrouw. Ook als de man nu terugkomt op zijn beslissing ( onder druk van zijn vrouw) heeft hij in principe geen poot om op te staan, mits er inderdaad geen dingen tevoorschijn komen aan de fiets die je niet genoemd hebt tijdens je verkoop.

Het Juridisch loket zegt hierover: "Het bod kan echter niet worden ingetrokken, als voor zowel u als de koper duidelijk is dat er een definitieve afspraak is gemaakt." Dat lijkt me in dit geval aan de orde. Koper moet de bakfiets dus afnemen.

Bronnen:
https://www.juridischloket.nl/consument-en...

Er is met wederzijds goedvinden tot een koopovereenkomst besloten en deze is alleen te ontbinden met 15% inhouding op de koopsom.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100