Waneer mag een supermarkt je wijgeren als klant?

Ik had een discussie met een collega, en om een lang verhaal kort te maken.
Hij vertelde dat een supermarkt je mag weigeren als klant, als je niet mee doet met de huisregels bijvoorbeeld een tas controle ook al heb je verder niks verkeerds gedaan.
Maar zo sluit je een bepaalde groep mensen buiten.(die bijvoorbeeld niet willen dat hun spullen 'doorzocht' worden)

Daarom de vraag, wanneer of mag een supermarkt je weigeren als klant in zoon situaties?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja ! Natuurlijk een super of winkel heeft geen verplichting jou binnen te laten . Ze mogen voorwaarden stellen qua gedrag enz. En ook zeker om de veiligheid van zich zelf en hun goederen maar ook voor andere bezoekers veilig te stellen . De regels moeten dan voor een ieder gelden .

Supermarkten mogen iemand als klant weigeren, volgens de wet. In de praktijk gebeurt dit zelden. De supermarkt mag iemand vragen om in de tas te mogen kijken, wanneer ze vermoeden hebben dat er iets gestolen is. Dit doen ze als iemand zich " verdacht" of onbeschoft gedraagt, en ze dat op de bewakingscamera's hebben gezien. Ik ga vaak na het werk boodschappen doen en heb dan een grote werktas bij me. Nog nooit is me gevraagd de tas te mogen doorzoeken. Wanneer ze me dat zouden vragen, dan weet ik dat ze zoeken naar spullen die gestolen zijn. Het zou er niet om gaan om in mijn agenda te kijken of zoiets privé- gevoeligs. Wanneer je je niet onbeschoft, aanstootgevend of " verdacht" gedraagt dat worden je spullen niet doorzocht. Gedraag je je " verdacht" dan mogen ze in tassen en zakken kijken.

Als er duidelijk bij de ingang de huisregels aangegeven zijn, dan mag de winkelier je tas doorzoeken bij het betreden van de winkel. Zo zie je ook regelmatig dat scholieren maar per 2 worden toegestaan, of worden geweigerd tijdens de pauze van de school. De huisregels moeten goed zichtbaar voor het binnengaan te lezen zijn, als je dan besluit het pand te betreden, wordt je geacht je aan de huisregels te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100