Mogen bouwvakkers ongevraagd op mijn privé parkeerplek, met een bord wat aangeeft dat de parkeerplek gereserveerd staat, hun bouwspullen stallen?

Ik heb een parkeerplek gekocht onder mijn appartement, hier staat een bord bij waarop de P van parkeerplek staat gevolgd door gereserveerd. Nu kom ik thuis staat mijn hele parkeerplaats vol met platen. Zonder dat ik hier vanaf weet. Mag dit zomaar?
Wat zijn mijn rechten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het mag niet. Je zou je kunnen beroepen op art 461 Sr ('verboden toegang') en er een politiezaak van maken maar dat zal weinig opleveren. De civielrechtelijke weg is aantrekkelijker: omdat dit onrechtmatig is en je schaadt, kun je schadevergoeding claimen (kosten van vervangende parkeergelegenheid, opruimen etc) volgens art 6:162 BW. Sterker nog, je kunt het op kosten van de bouwvakkers laten ontruimen. Rechtsbijstandsverzekering of advocaat inschakelen! Toegevoegd na 2 minuten: Of ze te goeder trouw zijn is niet van belang: als de plaats gereserveerd is, hebben zij daar weg te blijven.

Dat lijkt me niet. Bespreken met de bouwlui en anders contact opnemen met de vve. Politie gaat niet helpen want die doen vaak niets als het niet om openbare weg gaat. Onder het geresrrveerd bordje zou ik ook een bordje hangen met je kenteken of "bewoner van nummer ..." nu zullen die bouwlui gedacht hebben dat de plek gereserveerd is voor de flat en niet voor een specifieke bewoner.

Op de vierkante blauwe borden met P staat op één bord na, altijd nóg een tekst of plaatje. Een bord met een P en de tekst gereserveerd ernaast komt in de wegenverkeerswet niet voor. http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/brochures/2012/02/28/verkeersborden-en-verkeersregels-in-nederland.html Men ziet wel eens een bord met P en daarnaast gereserveerd, maar die kan men gewoon kopen. Koopt men een parkeerplaats dan wordt het kenteken daar op vermeld. Meestal komt er ook nog een wit kruis in het bijbehorende vak. De bouwvakkers hebben hun spullen daar dus geheel te goeder trouw geparkeerd. U zult dus met bewijzen moeten komen dat het een door u betaalde plaats is. Toegevoegd na 18 minuten: Indien de parkeerplaats is gereserveerd voor een motorvoertuig, wordt een onderbord met het kenteken van dat motorvoertuig aangebracht. http://wetten.overheid.nl/BWBR0009104/geldigheidsdatum_20-10-2014 Toegevoegd na 26 minuten: Het wordt dus een verkeersbord E04 met het onderbord OB309

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100